B-kupin rintsikat, long time no see!

Rintaimplantit poistettiin perjantaina. Vasta myöhään illalla aloin tuntea pientä jomotusta ja kutinaa haavojen kohdalla, mutta muuten olo oli todella hyvä. Olin etukäteen kuvitellut, että samanlainen tuska olisi tiedossa kuin vuonna 2012, mutta ei tätä voinut verrata siihen mitenkään, kipuja kun ei oikeasti ollut minkäänlaisia. Amazing!

Kävin nukkumaan selälläni, kämppä kokonaan valaistuna. Mainitsin jo aiemmin, että kärsin unihalvauksista, ja ne iskevät päälle yleensä juuri selällään nukahtaessa. Valaistuksen olen huomannut lieventävän halvauksesta syntyvää pelkotilaa, joten kyllä, täällä oli täysvalaistus läpi yön.

En herännyt yöllä kipuihin, vaan nukuin kuin tukki. Aamulla heräsin ihan törrrkeen aikaisin, enkä tuntenut lainkaan väsymystä. Nousin ylös ja suuntasin vaatekaapille. Testasin toppeja, t-paitoja, mekkoja ja kauluspaitoja. JUMAL**TA, nää kaikki näyttää mun päällä paremmilta ilman niitä kumipalloja! Whaat? 

Muistan elävästi myös sen, kun katselin  peilistä itseäni vuonna 2012. Silloin, etenkin yhden tietyn punaisen topin päälle pukiessani oikein herkistyin: Vihdoin peilikuva vastaa sitä kuvaa, joka mulla on ollut itsestä mielessäni, NYT mä näytän itseltäni.

No kyllä mä myös lauantaina herkistyin hieman. Tajusin nimittäin, että peilistä katsoo ihan tismalleen sama ihminen ja nainen kuin ennen rintaimplanttien poistoakin. Tissien koko tai ulkonäkö on aivan merkityksetöntä, ne eivät minusta minua tee.

Uudet rintaliivit, I needs it!

Siinä kun itseäni peilailin uudessa rintavarustuksessani, tajusin etten ollut etukäteen ajatellut asiaa rintsikat juuri lainkaan. En toki etukäteen olisi osannut oikeanlaisia välttämättä ostaakaan. Nyt tässä peilatessani arvioin, että koko olisi tismalleen sama kuin ennen vuoden 2012 leikkaustakin, eli B.

Lapseni ei ollut vielä herännyt, joten minulla oli aikaa tutkia rintaliivejä netissä. Aloin pläräämään useamman eri vaateliikkeen valikoimaa, mutta se tie nousi pystyyn välittömästi. Useimmat sivut tarjosivat, tai oikeastaan huusivat, että OSTA PUSH-UPIT. Rintaliiviosaston etusivu pursusi nimenomaan kaikenlaista topattua ratkaisua. En mä halua nyt mitään push-uppeja, kun haluan olla mahdollisimman luonnollisen näköinen ja näyttää koko maailmalle, että tämmönen minä nyt oon, ja ylpeä siitä.

Siinä siis heräsi jopa pienoinen kiukku: tätähän meille todella alitajuntaan syötetään. Jotta tissit näyttävät mahdollisimman täyteläisiltä, rintaliivien tarvitsee olla supertopatut: on perinteistä push-uppia, super push-uppia ja vaikka minkänäköistä geelipussia, jolla rintavarutuksesta saadaan terhakamman ja isomman oloinen. KERPELE, minähän en tähän (enää) suostu! 

Sitten päädyin Lindexille . Mulla oli jo etukäteen vahvasti se fiilis, että sieltä löytäisin mitä haluan, sillä sieltä olen löytänyt sopivat rintsikat ennen implantteja ja implanttien aikana. Ja oikeassa olin: täällä ensimmäiseksi esille ei oltu nostettu superhyperultrapush-uppeja, vaan ihan tavallisia t-paidan alle sopivia rintaliivejä. Jes, mä löydän sopivat täältä!

Jos muuten vertaat Lindexin ja esimerkiksi Henkkamaukan (älä suutu Henkkismaukkis, kyllä mä yleensä susta tykkään) rintaliivisivun tarjontaa, näetkö saman eron? Vai oonko se vaan minä ja implanttien poiston jälkeinen olotilani, joka aiheutti tämän ärsyyntymisen?

Ostoksille, mars!

Kun lapseni heräsi, söimme aamupalan ja lähdimme keskustaan. Autolla ajaessa en voinut taas olla ihastelematta sitä, miten en tunne rintojani kun ajan. Tiedän, tuo kuulostaa aivan älyttömälle, mutta totta tosiaan: olen kaikki nämä vuodet tuntenut implantin jokaisen työssyn ja kiihdytyksen aikana. Siihen ehti vain tottua, siitä tuli pikkuhiljaa normaalia.

Tuona aurinkoisena lauantaina, jolloin kaikki tuntui mielestäni paljon kevyemmältä kuin koskaan aiemmin, nousin keskustan parkkipaikalla autostani ja hupsista suatana! Se olikin liukas, ja kaaduin suoraan oikealle kyljelleni liukuen samalla osittain auton alle. Normaalisti olisin ehkä hieman hävennyt, mutta nyt lähinnä pelästyin: repesikö tikit, tuleeko verta?

A-kuppi vai B-kuppi?

Pelonsekaisin tuntein astelin sisään Lindexille. Siellä suuntasin heti liiviosastolle, ja otin mukaani läjän A-kupin liivejä. Jos tikit on revenneet, nää A-kupit muistuttaa pian kyllä enemmän kuukuppia kuin mitään muuta. Sovituskopissa huomasin nopeasti, että kaikki oli ihan kunnossa. Tikeille tai haavalle ei ollut käynyt kuinkaan, eikä a-kuppikaan siis muuttuisi kuukupiksi.

Ei mitään ollut tapahtunut myöskään tisseilleni. En ymmärrä, miksi otin sovituskoppiin vain A-kupin liivejä, kun olin joka tapauksessa jo etukäteen arvellut, että B-kuppi olisi sopivampi. Kai sitä alitajuisesti vieläkin oli vaikeaa uskoa, että kuuden vuoden rintaimplantteilun jälkeen jäljellä olisi jotakin, jota liiveihin laittaa. B-kuppi it is, vieläkin.

Ostin yhdet tavalliset, kaarituelliset liivit ja sen lisäksi muutamat kaarituettomat versiot. Jälkimmäisistä olin ehtinyt jo pidempään haaveilla, eikä mulla ole niistä mitään aiempaa kokemusta. Topatut rintsikat ovat olleet käytössä teini-iästä saakka. That is not the case jatkossa, sillä näytän nää ruppanat just sellasina kuin ne on, ihanat pienet ruppanat.

Uudet rinsikat, mäenkestä miten söpön pienet! Ja huomatkaa houkutteleva mummoväri!

Nimetön suunn.malli (13)

Ja sitten vertailun vuoksi silareiden kanssa käyttämäni rintsikat ja niiden takana nämä uudet:

Nimetön suunn.malli (14)

Rintaliiviostosten ja vaatekauppojen herättämiä ajatuksia

Kuten tuossa aiemmin jo totesin, mua alkoi ihan toden teolla sylettämään se, millaisia rintaliivejä ja bikinin yläosia meille tuputetaan todella monessa paikassa. Ja siis, löytyy sitä topattua liiviä myös Lindexin valikoimista. Lindski oli kuitenkin tuona aurinkoisena lauantaiaamuna ainoa vierailemistani vaatekaupoista, jossa en heti ärsyyntynyt.

Nyt, kun rintaimplanttien poistosta on kohta kaksi viikkoa, olen tullut jotenkin entistä tietoisemmaksi siitä, miten naisille, ja toki myös miehille, tuputetaan rinnoista tietynlaista mallia ihan joka puolella. Sitä ei tehdä vain leffoissa, Instagramissa tai pornossa, vaan ihan perusvaatekaupoissakin.

Rintojen kuuluu olla isot, pyöreät ja mahdollisimman terhakkaat. Jepjep, sellaiset kyllä saa, rintaimplanteilla.

Lue myös: Kasvojooga

4 Comments

 1. Moikka!

  Tarkoitat varmaan sitä, kun etenkään rinnan alaosassa ei juurikaan implanttien kanssa ole tuntoa? Tämä on asia, johon mun on pitänyt jo pitkään saada tehtyä oma postauksensa, mutta työkiireet ovat vieneet mennessään. Ja vastauksena kysymykseesi: mikäli tarkoitat sitä erikoista tunnottomuutta implanttien kanssa, niin sellainen on hävinnyt implanttien poiston jälkeen lähes kokonaan.

  Implanttien kanssa sanoisin, että mulla oli sellainen vähintään 3x10cm alue rintojen alaosassa, juuri siinä arven ympärillä, joka ei tuntenut käytännössä mitään. Tai itse asiassa, se alue aristi pienestäkin kosketuksesta. Nyt arven kohdalla on jäljellä enää vain pieni alue, jossa oma kosketus ”tuntuu” oudolta.

  Olen katsellut tässä muutamina iltoina kuvia, joita otin ennen leikkausta. Niissä kuvasin rinnat myös suoraan alhaalta päin, ja muistan ihan elävästi vieläkin miten ne olivat siltä kuvausalueelta juurikin tunnottomat, tai jos mahdollista, hellät tuntematta silti mitään?!

  Itse siis kokisin, että sain kadonneen tunnon suurimmaksi osaksi takaisin. Toivottavasti tämä vastasi kysymykseesi ja laitan aiheesta vielä kyllä tarkemman postauksen, jossa käsittelen myös salitreeniä. Siinäkin siis aivan käsittämätön ero, jonka olen parin viime kuukauden aikana saanut tuntea. Tai sitten teen molemmista aiheista omat postaukset, ehkä parempi niin. Joka tapauksessa, vielä on paljonkin asiaa jakamatta näihin liittyen!

  Jos on muita kysymyksiä, laita/laittakaa ihmeessä tulemaan. Kaikkea ei välttämättä itsekään osaa ajatella, kun tuossa hommassa on elänyt niin pitkän aikaa 🙂

  – Suvi

 2. Ss

  Moikka! Kiva kun vastasit. Tosi hyvä tietää. Joo nimenomaan yleisesti että kuinka se tunto sitten mahdollisedti lähti taas leikkauksen myötä (kuten implanttien laittojen jälkeen) tunnottomuus rinnoissa.. haavan kohdalla, nännit? Kestikö sinulla pitkään saada tunto takaisin? Odotan kyllä postaustasi reeneistäkin,olis kiva tietää kuinka vaikuttanut siihen.
  Entä poistettiinko paikallispuudutuksessa myös siis kapselit? Vai jätettiinkö poistamatta vai kuinka? Voitko suositella poistamista paikallispuudutuksessa? Ihanaa kun vastasit 🙂 kiitos!

 3. SuviK

  Moi ja sori ku tää vastailu on viivästynyt, en itse asiassa oo huomannut tätä sun kommenttia täällä! Mutta asiaan, vaikkakin auttamattomasti myöhässä:

  Eli, leikkauksen jälkeen ihan tosi nopeesti alko palautuu tunto myös arven ympärille, sehän siis oli aina implanttien ottamisesta saakka ollut tunnoton molemmissa tisseissä. Nänneissä ei ollu mitää ongelmia kummankaan leikkauksen jälkeen. Treenaamisesta ja kaikesta tulee nyt alkuvuodesta postauksia, kun nuo työkiireet vihdoin hellittävät.

  Jos nyt ihan oikein olen ton poistoleikkauksen kohdaltani ymmärtänyt, niin mulle jätettiin ne kapselit sinne, mutta mun pitää vielä tarkistaa tää kirurgilta kun en oo satavarma. Ja kyllä, todellakin voin suositella poistoa paikallisupuudutuksessa, se oli niin iisi operaatio ja äkkiä ohi ettei o tosikaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *