Botox Lip Flip

Botox Lip Flip on vähemmän puhuttu, mutta nykyisin melko yleinen esteettinen hoito. Tämä toimenpide, joka käyttää botuliinitoksiinia huulien muodon korostamiseen, tarjoaa vaihtoehdon perinteisille huulten täyttöaineille. Botox Lip Flip on erityisen hyvä vaihtoehto, jos haluat huuliisi luonnollisemman ja hienovaraisemman tuloksen kuin mitä yleensä täyteaineilla saadaan.

Mikä on Botox Lip Flip?

Botox Lip Flip on ei-kirurginen toimenpide, jossa botuliinitoksiinia injektoidaan huulien ympärillä oleviin lihaksiin, erityisesti ylähuulen yläosaan.

Tämä rentouttaa lihaksia ja saa aikaan sen, että ylähuuli kääntyy kevyesti ylöspäin ja ulospäin, luoden illuusion täyteläisemmistä huulista. Hoito on nopea ja suhteellisen kivuton, ja se kestää yleensä vain muutaman minuutin.

Toisin kuin täyteainehoidoissa, tässä toimenpiteessä botuliinia ei ruiskuteta huulten punaiseen osaan, vaan sen reunojen ulkopuolelle. Tämä tarkoittaa, että huulten puna-alueen tilavuus ei lisäänny, vaan Lip Flip kääntää huulten reuna-alueet kevyesti ulospäin. Näin saadaan aikaan toivottu täyteläinen ”mutru”-efekti.

Botox Lip Flip

Kenelle Botox Lip Flip sopii?

Tämä hoito sopii sinulle, jos haluat

 • Parantaa ylähuulen muotoa ilman merkittävää lisäämistä volyymiin.
 • Kokeilla hienovaraista huulien muotoilua ennen täyteaineiden käyttöä.
 • Välttää mahdollisia allergisia reaktioita täyteaineille.

Kauan Botox Lip Flip vaikutus kestää?

Hoidon vaikutukset alkavat näkyä keskimäärin neljäntenä päivänä pistoksen jälkeen. Kahden viikon kuluttua injektiohoidosta saavutetaan maksimaalinen vaikutus.

Botuliinilla käsitelty lihas palautuu täysin lähtötilanteeseen vasta 9–12 kuukauden kuluttua pistoksesta, mutta hoidon voimakkain vaikutus kestää yleensä kahdesta kuuteen kuukauteen. Tämän jälkeen hoito voidaan tarvittaessa uusia.

Menetelmän edut ja haitat

Hoitoon sisältyy sekä hyötyjä että mahdollisia haittoja. Alle listasimme näistä olennaisimmat:

Hyödyt

 1. Luonnollinen ulkonäkö: Botox Lip Flip tarjoaa hienovaraisen tuloksen, joka näyttää luonnolliselta eikä liioitellulta.
 2. Nopea toimenpide: Hoito kestää yleensä vain muutaman minuutin, ja toipumisaika on minimaalinen.
 3. Vähemmän riskejä: Koska botuliinitoksiinia käytetään pienissä määrissä, haittavaikutukset ovat harvinaisia ja lieviä.

Haitat

 1. Lyhytaikainen vaikutus: Botox Lip Flipin vaikutus kestää yleensä noin 2-3 kuukautta, joten toimenpide on uusittava säännöllisesti.
 2. Rajoitettu vaikutus: Tämä toimenpide ei lisää huuliin volyymia merkittävästi, joten se ei sovi kaikille.
 3. Mahdolliset sivuvaikutukset: Kuten kaikki kosmeettiset toimenpiteet, myös tämä hoito voi aiheuttaa lieviä sivuvaikutuksia, kuten mustelmia, turvotusta tai päänsärkyä.

Mitä odottaa toimenpiteeltä?

Ennen toimenpidettä tekijä arvioi huulten ja kasvojen anatomian varmistaakseen, että hoitomuoto on sopiva ratkaisu. Itse toimenpide on nopea ja yksinkertainen.

Injektiot annetaan tarkasti ylähuulen yläosaan, ja voit palata normaaleihin toimintoihin heti hoidon jälkeen. Lopullinen tulos näkyy yleensä muutaman päivän kuluessa, kun botuliinitoksiini alkaa vaikuttaa.

Botox Lip Flip hinta

Botox Lip Flip -toimenpiteen keskimääräinen hinta voi vaihdella 100-500 euron välillä per hoitokerta. Tämä hinta sisältää yleensä konsultoinnin, itse toimenpiteen sekä mahdolliset jälkitarkastukset.

Keskeiset hintatekijät

 1. Sijainti: Toimenpiteen hinta voi vaihdella suuresti riippuen siitä, missä se tehdään. Suuremmissa kaupungeissa ja suosituilla klinikoilla hinnat voivat olla korkeammat.
 2. Kokemus ja asiakasarvostelut: Kokenut ja hyvin arvostettu tekijä saattaa veloittaa enemmän, mutta tämä voi myös tarkoittaa parempia tuloksia ja pienempiä riskejä.
 3. Käytetyn botuliinitoksiinin määrä: Toimenpiteessä käytetyn botuliinitoksiinin määrä vaikuttaa myös hintaan. Yleensä Botox Lip Flip vaatii vain pienen määrän, mutta tämä voi vaihdella potilaan tarpeiden mukaan.

Hintaesimerkkejä eri klinikoilta Suomessa

 • Helsinki: Useimmilla helsinkiläisillä klinikoilla toimenpiteen hinta on noin 150-300 euroa.
 • Tampere: Tampereella hinnat vaihtelevat yleensä 120-250 euron välillä.
 • Turku: Turussa hoito voi maksaa 130-270 euroa.

Mitä hinta tyypillisesti sisältää?

 • Alkukonsultaatio: Ammattilainen arvioi huultesi anatomian ja keskustelee toimenpiteestä, sen hyödyistä ja mahdollisista riskeistä.
 • Toimenpide: Botox-injektiot annetaan huulten yläosaan.
 • Seurantakäynnit: Joillakin klinikoilla hintaan sisältyy jälkitarkastus, jossa varmistetaan, että tulokset ovat halutunlaiset ja että ei ole ilmennyt komplikaatioita.

Täyteainehoito vs Botox Lip Flip

OminaisuusHuulten täyttöBotox Lip Flip
MenetelmäTäyteaineen injektointi huulten puna-alueelleBotuliinitoksiinin injektointi huulten reunojen ulkopuolelle
VaikutusLisää huulten tilavuutta ja täyteläisyyttäKääntää huulten reuna-alueet ulospäin, luoden mutru-efektin
Kesto6-12 kuukautta2-3 kuukautta
Toimenpideaika15-30 minuuttia10-15 minuuttia
Toipumisaika1-2 päivää, mahdollisesti mustelmia ja turvotustaMinimaalinen, lievä turvotus ja punoitus mahdollisia
Kustannukset300-700 euroa per hoitokerta100-300 euroa per hoitokerta
SivuvaikutuksetMustelmat, turvotus, kyhmyt, allergiset reaktiotLievä turvotus, punoitus, päänsärky
KohderyhmäHenkilöt, jotka haluavat merkittävästi täyteläisemmät huuletHenkilöt, jotka haluavat hienovaraista huulten muotoilua
Toimenpiteen uusiminenTarpeen mukaan, yleensä 6-12 kuukauden väleinTarpeen mukaan, yleensä 2-3 kuukauden välein
Kivun tasoKeskitaso (paikallispuudutus suositeltava)Matala (vähäinen pistely)

Mitä ottaa huomioon ennen toimenpidettä?

 1. Valitse kokenut ja koulutettu ammattilainen: On tärkeää, että toimenpiteen suorittaa kokenut tekijä, jolla on hyvä maine.
 2. Arvostelut ja suositukset: Lue arvosteluja ja kysy suosituksia ennen kuin valitset klinikan.
 3. Kysy mahdollisista lisäkuluista: Varmista, että hintaan ei tule yllättäviä lisäkuluja, kuten seurantakäyntejä tai ylimääräisiä injektioita.

Hienovarainen ratkaisu 

Botox Lip Flip on innovatiivinen ja tehokas tapa saavuttaa kauniit, luonnollisen näköiset huulet ilman invasiivisia toimenpiteitä. Se on erinomainen vaihtoehto, mikäli etsit hienovaraista parannusta huulten ulkonäköön ja haluat välttää perinteisten täyteaineiden käyttöä.

Kuten kaikissa kosmeettisissa toimenpiteissä, on tärkeää valita kokenut ja pätevä ammattilainen, jotta saavutetaan parhaat mahdolliset tulokset ja minimoidaan riskit.