Botuliini bruksismiin

Bruksismi, joka tunnetaan myös nimellä hampaiden narskuttelu tai hampaiden kiristely, on yleinen ongelma, joka vaikuttaa moniin ihmisiin ympäri maailmaa. Tämä tila ilmenee tahtomattomana hampaiden puristamisena tai narskutteluna, usein stressin tai unen aikana. Pitkällä aikavälillä se voi aiheuttaa vakavia haittoja, kuten hampaiden kuluminen, leukanivelen kipua ja jopa päänsärkyä. Yksi lupaavimmista hoidoista bruksismille on botuliinihoito bruksismiin.

Botuliini, joka tunnetaan paremmin kauppanimellään Botox, on neurotoksiini, jota käytetään monissa lääketieteellisissä ja kosmeettisissa toimenpiteissä. Sen kyky rentouttaa lihaksia tekee siitä tehokkaan keinon käsitellä lihaskireyksiin liittyviä ongelmia, kuten bruksismia.

Botuliini bruksismiin

Kuinka botuliini toimii bruksismiin?

Botuliini toimii estämällä hermovälittäjäaineen nimeltä asetyylikoliini vapautumista hermo-lihasliitoksissa. Tämä johtaa lihasten tilapäiseen rentoutumiseen ja vähentää siten hampaiden puristumista ja narskuttelua, jotka ovat tyypillisiä bruksismin oireita.

Botuliinihoito bruksismiin on lääkinnallinen botuliinihoito, ja se tehdään yleensä injektioina leuan alueen lihaksiin.

Hoito ja tulokset

Botuliinihoito bruksismiin on yleensä nopea ja suhteellisen kivuton toimenpide, joka voidaan suorittaa lääkärin vastaanotolla. Useimmat kokevat merkittävän helpotuksen oireisiinsa muutaman päivän kuluessa hoidon jälkeen, ja täydet tulokset voivat kestää useita viikkoja.

Vaikka botuliini bruksismiin onkin tehokas, on tärkeää muistaa, että se on vain yksi osa kokonaisvaltaista hoitosuunnitelmaa. Lääkärit suosittelevatkin usein myös muita hoitomuotoja, kuten purentakiskoa tai stressinhallintatekniikoita, jotta bruksismin juurisyytä voidaan käsitellä tehokkaasti.

Miten bruksismin hoito botuliinilla tapahtuu käytännössä?

Botuliinihoito bruksismin hoidossa tapahtuu yleensä seuraavien vaiheiden mukaisesti:

 1. Konsultaatio lääkärin kanssa: Sinun tulee ensin konsultoida lääkäriä, yleensä hammaslääkäriä tai suun alueen erikoislääkäriä, kuten suu- ja leukakirurgia. Lääkäri arvioi bruksismin vakavuuden ja sen aiheuttamat oireet sekä keskustelee kanssasi mahdollisista hoitovaihtoehdoista, mukaan lukien botuliinihoito.
 2. Hoitosuunnitelman laatiminen: Lääkäri laatii yksilöllisen hoitosuunnitelman, joka sisältää botuliinihoidon. Suunnitelma määrittelee muun muassa botuliinin annostuksen ja injektiokohteet.
 3. Hoitoistunto: Bruksismin botuliinihoito suoritetaan yleensä lääkärin vastaanotolla. Ennen hoitoa alue, johon botuliinia injektoidaan, desinfioidaan. Tarvittaessa sinulle voidaan antaa paikallispuudutus kivun lievittämiseksi.
 4. Botuliinin injektiot: Lääkäri injektoi botuliinia tarkasti määritellyille alueille, yleensä leuan alueen lihaksiin, jotka ovat vastuussa hampaiden puristamisesta ja narskuttelusta. Injektiot voivat aiheuttaa vain vähän epämukavuutta, ja niitä annetaan usein useissa kohdissa varmistaakseen, että botuliini jakautuu tasaisesti lihaksiin.
 5. Seuranta ja jälkihoito: Sinua seurataan lyhyen ajan hoidon jälkeen, jotta varmistutaan ettei ole vakavia haittavaikutuksia. Lääkäri voi antaa ohjeita ja neuvoja jälkihoidosta, kuten välttämään hieromista tai puristamista pistoskohdissa. Sinua saatetaan myös kehottaa välttämään makuuasentoa ja voimakasta fyysistä rasitusta muutaman tunnin ajan hoidon jälkeen.
 6. Seuranta ja tarvittavat toistokäynnit: Botuliinihoito bruksismiin ei ole yleensä pysyvä, ja sen vaikutukset voivat kestää useita kuukausia. 

Botuliinihoito bruksismiin on yksilöllinen prosessi, ja hoitosuunnitelma voi vaihdella potilaan tilanteen ja tarpeiden mukaan.

Botuliini bruksismi

Bruksismi botox hinta

Bruksismin botuliinihoitoon liittyvä hinta voi vaihdella monien tekijöiden perusteella, mukaan lukien hoidon laajuus, potilaan yksilölliset tarpeet ja alueen hintataso.

Hintaan vaikuttavat muun muassa lääkärin kokemus ja koulutus, käytettyjen botuliinituotteiden määrä ja laatu, sekä hoitoistunnon kesto.

Yleisesti ottaen botuliinihoidon hinta bruksismiin voi vaihdella muutamasta sadasta useisiin satoihin euroihin yhtä hoitokertaa kohti. On kuitenkin tärkeää huomioida, että botuliinihoito bruksismiin ei välttämättä ole pysyvä ratkaisu, ja hoito saattaa vaatia toistokäyntejä pidemmän ajanjakson aikana.

Botuliinihoito bruksismiin voi olla terveydellisesti perusteltu toimenpide, ja sen hyödyt voivat olla suuremmat kuin pelkkä hoidon hinta.

Bruksismi Botox Kela korvauksella?

Botuliinihoitoa bruksismiin voidaan korvata Kelan toimesta. Konsultaation aikana saat lääkärin kirjoittaman reseptin, jonka avulla hän voi hankkia tarvittavan lääkeaineen apteekista. Voit tuoda lääkkeen mukanasi vastaanotolle toimenpidepäivänä.

Maksuttoman konsultaation aikana saat lisätietoa bruksismin hoidosta.

Botuliini bruksismiin ja turvallisuus

Botuliinihoito bruksismiin on yleisesti ottaen turvallinen, mutta kuten kaikki lääketieteelliset toimenpiteet, siihen liittyy joitakin riskejä ja mahdollisia haittavaikutuksia. Joitakin yleisimpiä haittavaikutuksia voivat olla väliaikainen heikkous hoidetulla alueella tai nielemisvaikeudet, mutta nämä ovat yleensä ohimeneviä.

On tärkeää, että käyt perusteellisessa keskustelussa ammattilaisen kanssa ennen botuliinihoidon aloittamista ja ymmärrät kaikki siihen liittyvät riskit ja hyödyt.

Botuliini narskutteluun hyödyt

Botuliinihoito narskutteluun on osoittautunut hyödylliseksi bruksismin hoidossa useilla tavoilla:

 1. Lihasten rentouttaminen: Botuliini toimii estämällä hermovälittäjäaineen vapautumista, mikä johtaa lihasten tilapäiseen rentoutumiseen. Tämä auttaa vähentämään hampaiden puristumista ja narskuttelua, jotka ovat tyypillisiä bruksismin oireita.
 2. Oireiden lievittäminen: Botuliini voi merkittävästi vähentää bruksismin aiheuttamia oireita, kuten hampaiden kuluminen, leukanivelen kipu ja päänsärky.
 3. Nopea ja tehokas toimenpide: Botuliinihoito narskutteluun on yleensä nopea ja suhteellisen kivuton toimenpide, joka voidaan suorittaa lääkärin vastaanotolla.
 4. Pitkäaikaiset tulokset: Vaikka botuliinihoito bruksismiin ei ole pysyvä ratkaisu, sen tulokset voivat kestää useita kuukausia. Tämä antaa pitkän aikavälin helpotuksen ja mahdollisuuden käsitellä muita hoitomenetelmiä tai elämäntapamuutoksia bruksismin hallitsemiseksi.
 5. Turvallisuus: Bruksismin botuliinihoito on yleensä turvallinen, kun sitä suorittaa koulutettu ja kokenut ammattilainen..

Bruksismin botuliinihoito tarjoaa tehokkaan ja turvallisen vaihtoehdon narskuttelun hallintaan, joka voi parantaa merkittävästi elämänlaatua ja vähentää bruksismin aiheuttamia haittoja.

Botox bruksismi

Botuliini narskutteluun haitat

Vaikka botuliinihoito onkin osoittautunut tehokkaaksi monien sairauksien ja tilojen hoidossa, kuten bruksismin hallinnassa, siihen liittyy myös joitakin riskejä ja mahdollisia haittavaikutuksia.

On tärkeää ottaa nämä huomioon ja keskustella niistä lääkärin kanssa ennen hoidon aloittamista. Joitakin botuliinihoidon mahdollisia haittoja ovat:

 1. Väliaikainen lihasten heikkous: Botuliini estää hermovälittäjäaineen vapautumista, mikä voi johtaa lihasten tilapäiseen heikkouteen tai halvaukseen hoidetulla alueella. Tämä voi aiheuttaa esimerkiksi vaikeuksia pureskelussa tai puheessa. On kuitenkin tärkeää muistaa, että tämä haittavaikutus on yleensä ohimenevä.
 2. Nielemisvaikeudet: Joillakin saattaa ilmetä nielemisvaikeuksia botuliinihoidon jälkeen, erityisesti kun hoito kohdistetaan kasvojen alueelle. Tämä johtuu lihasten tilapäisestä heikkoudesta, mutta se yleensä häviää ajan myötä.
 3. Allergiset reaktiot: Vaikka allergiset reaktiot botuliiniin ovat harvinaisia, ne voivat ilmetä joillakin silti. Oireet voivat vaihdella lievästä ihon punoituksesta vakavampiin reaktioihin, kuten nokkosihottumaan tai hengitysvaikeuksiin. On tärkeää ilmoittaa ammattilaiselle mahdollisista allergisista reaktioista ennen hoidon aloittamista.
 4. Päänsärky: Joillakin voi esiintyä päänsärkyä botuliinihoidon jälkeen. Tämä voi johtua lihasten rentoutumisesta tai muutoksista hermoston toiminnassa. Useimmissa tapauksissa päänsärky on lievää ja ohimenevää.
 5. Muut haittavaikutukset: Bruksismiin tehtävän botuliinihoidon muita mahdollisia haittavaikutuksia voivat olla esimerkiksi paikallinen kipu, punoitus tai turvotus pistoskohdassa, väsymys tai huimaus. Nämä oireet ovat yleensä lieviä ja häviävät itsestään lyhyessä ajassa.

Botuliinihoito bruksismiin voi olla tehokas vaihtoehto, mutta on tärkeää ottaa huomioon mahdolliset haittavaikutukset ja keskustella niistä ammattilaisen kanssa ennen hoidon aloittamista.

Bruksismi Botox kokemuksia

Tiimillämme ei ole bruksismi Botox kokemuksia vielä. Yhdellä meistä kuitenkin on taipumista narskutteluun ja kiskosta huolimatta leuka on kipeä aamuisin. Aiomme siis laittaa tämän testiin lähiaikoina ja lisäämme kokemukset tähän heti kun niitä vain saamme.

Iltalehden jutussa kerrottiin toimittajan kokemuksista, niitä näet tästä.

Samalla kerralla voidaan hoitaa myös muita alueita

Bruksismin hoidon yhteydessä voi olla mahdollista tehdä myös esteettisiä botuliinihoitoja, mikä on varsin yleistä käytäntöä jo monessa paikassa. Jos hoidosta jää ylimääräistä botuliinia, sitä voidaan siis käyttää myös esteettisiin tarkoituksiin saman asiakkaan kanssa.

Varsin yleistä on, että asiakas valitsee tässä kohtaa laittaa loppu botox otsaan.

Botuliini bruksismiin voi helpottaa nopeasti

Bruksismi on vakava vaiva, joka voi vaikuttaa merkittävästi elämänlaatuun, mutta botuliinihoito tarjoaa toivoa monille kärsiville. Käyttämällä tätä innovatiivista hoitomenetelmää yhdessä muiden hoitomuotojen kanssa potilaat voivat löytää pitkäaikaista helpotusta ja parantaa elämänlaatuaan.

Aina on kuitenkin tärkeää konsultoida ammattilaisen kanssa ennen hoidon aloittamista ja varmistaa, että valittu hoito on sopiva ja turvallinen yksilön tarpeisiin.