Esteettiset hoidot: kauneudenhoitoa uudella tasolla

Esteettiset hoidot ovat nousseet yhä suositummiksi kauneudenhoitomenetelmiksi tarjoten asiakkaille mahdollisuuden parantaa ulkonäköään ja itseluottamustaan. Näiden hoitojen avulla ihmiset voivat käsitellä erilaisia iho-ongelmia ja ikääntymisen merkkejä sekä saavuttaa haluamansa ulkonäön ilman leikkausta tai pitkiä toipumisaikoja.

Esteettisiä hoitoja tarjoavia klinikoita

 1. Ama
 2. Plastic Surgery Center
 3. Klinik Linnea
 4. Helsinki Clinic
 5. Nordic Med Spa

Mitä ovat esteettiset hoidot?

Esteettiset hoidot ovat kauneudenhoitomenetelmiä, jotka keskittyvät parantamaan ulkonäköä ja ihon terveyttä. Näihin hoitoihin voi kuulua erilaisia menetelmiä, kuten laser- ja valohoitoja, kemiallisia kuorintoja, injektioita (esim. botuliinitoksiini ja täyteaineet), mikroneulaushoitoja ja ihon uudistamiseen tähtääviä menetelmiä.

Esteettiset hoidot Suomessa

Mitä esteettiset hoidot voivat saavuttaa?

Esteettiset hoidot voivat tarjota monia etuja ja tuloksia, mukaan lukien:

 • Rypyt ja juonteet: Botuliinitoksiini- ja täyteainehoidot voivat auttaa vähentämään rypyistä ja juonteista, erityisesti kasvojen alueella, mikä tekee ihosta nuorekkaamman ja kiinteämmän näköisen.
 • Pigmenttimuutokset: Laser- ja valohoitojen avulla voidaan vähentää ihon pigmenttimuutoksia, kuten ikäläiskiä tai aurinkovaurioita, ja saada aikaan tasaisempi ihonväri.
 • Akne ja arpikudokset: Tietyt hoidot, kuten kemialliset kuorinnat ja mikroneulaushoidot, voivat auttaa vähentämään aknea ja sen jättämiä arpia parantaen samalla ihon tekstuuria.
 • Ihon uudistaminen: Kemialliset kuorinnat, mikroneulaushoidot ja muut ihon uudistamiseen tarkoitetut menetelmät voivat stimuloida kollageenin tuotantoa ja edistää ihon uusiutumista, mikä tekee ihosta kirkkaamman ja nuorekkaamman näköisen.

Esteettiset hoidot hinta

Esteettisten hoitojen hinnat voivat vaihdella merkittävästi riippuen useista tekijöistä, kuten hoidon tyypistä, klinikasta, käytettävistä laitteista ja tuotteista, sekä alueesta, jossa klinikka sijaitsee. Alle keräsimme joitakin yleisimpiä esteettisten hoitojen hinta-arvioita Suomessa:

 1. Botuliinitoksiinihoidot (esim. Botox): Yleensä botuliinitoksiinihoidot hinnoitellaan yksittäisinä yksiköinä, ja hinnat vaihtelevat yleisesti 200-500 € välillä alueesta ja hoidon laajuudesta riippuen. Yksi hoitokerta voi maksaa esimerkiksi noin 300-400 €.
 2. Täyteainehoidot: Täyteainehoidot hinnoitellaan yleensä ruiskutetun materiaalin määrän mukaan. Yksi hoitokerta voi maksaa 300-800 € alueesta ja täyteaineesta riippuen.
 3. Laser- ja valohoito: Laser- ja valohoitojen hinnat vaihtelevat laitteen käytetyn teknologian ja hoidon laajuuden mukaan. Esimerkiksi yksi laserhoitokerta kasvoille voi maksaa 200-500 €.
 4. Kemialliset kuorinnat: Kemiallisten kuorintojen hinnat vaihtelevat hoidon tyypistä ja hoidon laajuudesta riippuen. Yksi hoitokerta voi maksaa 100-300 €.
 5. Mikroneulaushoito: Mikroneulaushoidon hinta vaihtelee hoidon laajuuden ja käytettyjen laitteiden mukaan. Yksi hoitokerta voi maksaa 150-400 €.

Huomaathan kuitenkin, että nämä ovat vain suuntaa-antavia hinta-arvioita, ja todelliset hinnat voivat vaihdella suuresti klinikasta toiseen ja alueesta riippuen.

Lisäksi hoitojen hintoihin voi sisältyä muita tekijöitä, kuten konsultaatiokäynti tai jälkihoitotuotteet. Ennen hoidon aloittamista on suositeltavaa keskustella klinikalla hoidon hinnasta ja mahdollisista lisäkuluista.

Kenelle esteettinen hoito sopii?

Esteettiset injektiohoidot sopivat oikeastaan kaikille, jotka vain haluavat parantaa ulkonäköään ja tuntea olonsa paremmaksi omassa ihossaan. Alla on joitakin tilanteita ja tekijöitä, joiden perusteella esteettiset hoidot voivat olla sopivia:

 1. Ihon ikääntymisen merkit: Jos sinulla on ikääntymisen merkkejä, kuten juonteita, ryppyjä tai veltostunutta ihoa, voit hyötyä esteettisistä hoidoista, kuten botuliinitoksiini- ja täyteainehoidoista. Ne voivat auttaa silottamaan ihoa ja antamaan nuorekkaamman ilmeen.
 2. Iho-ongelmat: Meillä kaikilla voi olla erilaisia iho-ongelmia, kuten aknea, pigmenttimuutoksia tai arpia. Jos sinulla on tällaisia ongelmia, voit hyötyä erilaisista esteettisistä hoidoista, kuten laserhoidoista, kemiallisista kuorinnoista tai mikroneulaushoidoista, jotka voivat auttaa parantamaan ihosi kuntoa ja ulkonäköä.
 3. Halu parantaa ulkonäköä: Monet haluavat yksinkertaisesti parantaa ulkonäköään ja tuntea olonsa paremmaksi omassa ihossaan. Esteettiset hoidot voivat tarjota tehokkaita ja nopeita ratkaisuja erilaisiin ulkonäköön liittyviin huolenaiheisiin ja antaa lisää itsevarmuutta.
 4. Ennaltaehkäisevä hoito: Jotkut haluavat käyttää esteettisiä hoitoja ennaltaehkäisevästi hidastamaan ikääntymisen merkkejä ja ylläpitämään ihonsa nuorekkuutta. Esimerkiksi botuliinitoksiini- ja täyteainehoidot voidaan käyttää ennaltaehkäisevästi ryppyjen ja juonteiden muodostumista vastaan.
 5. Miehet: Myös miehet ovat yhä kiinnostuneempia esteettisistä hoidoista ja kauneudenhoidosta. Esteettiset hoidot eivät olekaan vain naisille, ja ne voivat tarjota miehillekin mahdollisuuden parantaa ulkonäköään ja tuntea olonsa paremmaksi.

On kuitenkin tärkeää huomata, että esteettiset hoidot eivät välttämättä sovi kaikille, ja niitä tulisi harkita huolellisesti yksilöllisten tarpeiden ja odotusten perusteella.

Ennen hoidon aloittamista on suositeltavaa keskustella kokeneen ammattilaisen (kuten esteettinen sairaanhoitaja) kanssa, joka voi arvioida hoitojen sopivuuden ja antaa asianmukaista neuvontaa ja ohjausta. Lisäksi on tärkeää, että olet realistinen odotuksissasi ja ymmärrät, mitä esteettisellä hoidolla voidaan saavuttaa ja mitä ei.

Esteettiset hoidot

Suosituimmat esteettiset hoidot

Kauneusklinikat Suomessa tarjoavat yleensä kaikkia yleisimpiä esteettisiä hoitoja. Suosituimpien esteettisten hoitojen suosio voi vaihdella alueittain ja ajankohdittain, mutta tässä alle kasasimme muutamia yleisesti tunnettuja ja suosittuja esteettisiä hoitoja:

 1. Botuliinitoksiini-injektiot (esim. Botox): Botuliinitoksiini on yksi suosituimmista esteettisistä hoidoista, jota käytetään vähentämään ryppyjä ja juonteita, erityisesti otsan, silmien ja suun ympärillä. Se toimii rentouttamalla lihaksia ja tasoittamalla ihoa.
 2. Täyteainehoidot: Täyteaineilla, kuten hyaluronihapolla, voidaan täyttää ryppyjä ja juonteita, lisätä huulten tilavuutta, korostaa poskipäitä ja parantaa ihon täyteläisyyttä ja rakennetta.
 3. Laser- ja valohoito: Laser- ja valohoitoja käytetään moniin eri tarkoituksiin, kuten ihon kiinteyttämiseen, pigmenttimuutosten hoitoon, aknen ja arpien vähentämiseen sekä ihon uudistamiseen.
 4. Kemialliset kuorinnat: Kemialliset kuorinnat ovat tehokas tapa poistaa kuollut ihosolukko ja parantaa ihon rakennetta ja ulkonäköä. Niitä käytetään yleisesti aknen, pigmenttimuutosten, juonteiden ja ihon epätasaisuuksien hoitoon.
 5. Mikroneulaushoito: Mikroneulaushoito hyödyntää pieniä neuloja, jotka stimuloivat ihon kollageenin ja elastiinin tuotantoa. Tämä auttaa parantamaan ihon kiinteyttä ja tekstuuria sekä vähentämään ryppyjä ja juonteita.
 6. Kasvohoito: Kasvohoidot ovat yleinen tapa ylläpitää ja parantaa ihon terveyttä ja ulkonäköä. Ne voivat sisältää puhdistusta, kuorintaa, kosteutusta, hierontaa ja erikoismaskeja, jotka on suunniteltu vastaamaan asiakkaan ihon tarpeisiin.

Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä suosituimmista esteettisistä hoidoista, ja on tärkeää muistaa, että jokainen hoito sopii eri tarpeisiin ja ihotyyppeihin.

Esteettisten hoitojen hyödyt

Esteettiset hoidot tarjoavat monia hyötyjä, jotka voivat parantaa ulkonäköä, itsetuntoa ja elämänlaatua. Alle kokosimme vielä joitakin näistä hyödyistä:

 1. Nuorekkaampi ulkonäkö: Esteettiset hoidot, kuten botuliinitoksiini- ja täyteainehoidot, voivat auttaa vähentämään juonteita, ryppyjä ja muita ikääntymisen merkkejä, antaen iholle nuorekkaamman ja virkeämmän ulkonäön.
 2. Parannettu ihon kunto: Laser- ja valohoitojen avulla voidaan hoitaa erilaisia iho-ongelmia, kuten aknea, pigmenttimuutoksia ja ihon epätasaisuuksia, parantaen siten ihon terveyttä ja ulkonäköä.
 3. Itsetunnon ja itsevarmuuden lisääntyminen: Kun ihminen kokee olevansa tyytyväinen omaan ulkonäköönsä, se voi lisätä hänen itsetuntoaan ja itsevarmuuttaan. Esteettiset hoidot voivatkin auttaa tuntemaan olonsa paremmaksi omassa ihossaan ja näyttämään parhaalta mahdolliselta versiolta itsestään.
 4. Ennaltaehkäisevä vaikutus: Joissakin tapauksissa esteettiset hoidot voidaan käyttää ennaltaehkäisevästi hidastamaan ikääntymisen merkkejä ja ylläpitämään ihon nuorekkuutta pitkällä aikavälillä. Esimerkiksi botuliinitoksiinihoidot voivat estää uusien ryppyjen muodostumista ja auttaa säilyttämään nuorekkaamman ilmeen.
 5. Nopea ja tehokas hoito: Monet esteettiset hoidot tarjoavat nopeita ja näkyviä tuloksia lyhyessä ajassa, mikä tekee niistä houkuttelevan vaihtoehdon niille, jotka etsivät nopeaa ratkaisua ihonhuoloon liittyviin huolenaiheisiin.
 6. Räätälöitävyys: Esteettiset hoidot voidaan räätälöidä yksilöllisten tarpeiden ja toiveiden mukaan, mikä mahdollistaa henkilökohtaisen hoitosuunnitelman luomisen jokaiselle asiakkaalle.

Esteettiset hoidot voivat tarjota monia merkittäviä etuja sekä ulkoisen ulkonäön että henkilökohtaisen hyvinvoinnin kannalta.

On kuitenkin tosiaan tärkeää muistaa, että esteettiset hoidot eivät ole aina välttämättömiä tai sopivia kaikille, ja niiden tulisi aina perustua yksilöllisiin tarpeisiin ja tavoitteisiin.

Esteettinen hoito

Esteettisten hoitojen mahdolliset riskit

Vaikka esteettiset hoidot voivat tarjota monia hyötyjä, niihin liittyy myös joitakin mahdollisia riskejä ja haittavaikutuksia. Onkin tärkeää olla tietoinen näistä riskeistä ja harkita huolellisesti ennen hoidon aloittamista. Joitakin mahdollisia riskejä ovat:

 1. Ihon ärsytys ja herkistyminen: Joissakin hoidoissa, kuten kemiallisissa kuorinnoissa tai laserhoidoissa, saattaa esiintyä tilapäistä ihon ärsytystä, punoitusta tai herkistymistä. Tämä voi olla normaalia hoidon jälkeen, mutta joskus se voi johtaa ihon komplikaatioihin, kuten infektioihin tai pysyviin pigmenttimuutoksiin.
 2. Allergiset reaktiot: Joillekin voi kehittyä allergisia reaktioita käytetyille hoitotuotteille tai aineosille. Tämä voi ilmetä esimerkiksi ihon kutinana, punoituksena, turvotuksena tai nokkosihottumana.
 3. Arpien muodostuminen tai epätasainen pigmentointi: Tietyt hoidot, kuten laserhoidot tai voimakkaat kemialliset kuorinnat, voivat joskus aiheuttaa ihon arpeutumista tai epätasaista pigmentointia, erityisesti jos niitä ei suoriteta asianmukaisesti tai jos iho ei parane odotetulla tavalla.
 4. Infektiot: Jos hoitoja suoritetaan epäpuhtailla välineillä tai jos asiakas ei noudata asianmukaisia hygieniakäytäntöjä, se voi lisätä infektioriskiä, kuten bakteeri- tai sieni-infektioita.
 5. Liiallinen tai epätoivottu tulos: Jos hoitoja ei suoriteta oikein tai jos asiakas odottaa epärealistisia tuloksia, se voi johtaa pettymykseen tai epätoivottuihin tuloksiin.

Hyvämaineiset ja ammattitaitoiset esteettiset ihonhoitoklinikat varmistavat turvallisen ja asianmukaisen hoidon sekä tarjoavat asianmukaiset ohjeet jälkihoitoon ja komplikaatioiden hallintaan.

Esteettiset hoidot sekä niiden turvallisuus ja luotettavuus

Vaikka esteettiset hoidot, kuten esimerkiksi mikrobotox, tarjoavat tosiaan monia etuja, on tärkeää, että ne suoritetaan ammattitaitoisen ja koulutetun henkilökunnan toimesta.

Sinun tulisi valita hyvämaineinen ja lisensioitu ihonhoitoklinikka, jossa käytetään laadukkaita laitteita ja hoitotuotteita. Lisäksi on tärkeää noudattaa tarkasti hoitavan ammattilaisen antamia ohjeita ennen hoitoa ja sen jälkeen, jotta vältetään mahdolliset komplikaatiot ja varmistetaan parhaat mahdolliset hoitotulokset.

Esteettiset hoidot tarjoavat mahdollisuuden parantaa ulkonäköä helposti

Esteettiset hoidot tarjoavat mahdollisuuden parantaa ulkonäköään ja itseluottamustaan ilman leikkausta tai pitkiä toipumisaikoja. Ne tarjoavat tehokkaita ratkaisuja erilaisiin iho-ongelmiin ja ikääntymisen merkkeihin, ja niiden avulla asiakkaat voivat saavuttaa haluamansa ulkonäön ja tuntea olonsa paremmaksi omassa ihossaan.

Turvallisuus ja laatu ovat kuitenkin avainasemassa, joten on tärkeää valita luotettava ja ammattitaitoinen tekijä hoitoja varten.

Lue myös: Esteettinen klinikka