Esteettiset pistoshoidot

Esteettiset pistoshoidot ovat nousseet suureen suosioon viime vuosina, eikä ihme. Ne tarjoavat tehokkaita ja vähäriskisiä vaihtoehtoja ihon sekä ulkonäön parantamiseen.

Esteettisiä pistoshoitoja käytetään monipuolisesti mm. ryppyjen, juonteiden, huulten volyymin ja ihon kimmoisuuden korjaamiseen. Vaikka esteettiset pistoshoidot ovatkin herättäneet myös kriittistä keskustelua, ne tarjoavat monille mahdollisuuden tuntea olonsa itsevarmemmaksi ja tyytyväisemmäksi omaan ulkonäköönsä.

Esteettisiä pistoshoitoja tarjoavia klinikoita

 • AMA
 • Plastic Surgery Center
 • Helsinki Clinic
 • Siluetti
 • Klinik Linnea
Esteettiset pistoshoidot

Mitä ovat esteettiset pistoshoidot?

Esteettiset pistoshoidot ovat lääketieteellisiä toimenpiteitä, joissa käytetään injektioita erilaisilla täyteaineilla tai lihaksia rentouttavilla aineilla parantamaan ihon ulkonäköä.

Pistoshoitoja annetaan yleensä paikallispuudutuksessa tai ilman puudutusta riippuen hoidettavasta alueesta ja potilaan mieltymyksistä. Yleisimpiä esteettisiä pistoshoidoissa käytettyjä täyteaineita ovat hyaluronihappo, kalsiumhydroksyylipatit ja botuliinitoksiini.

Suosituimmat esteettiset pistoshoidot

 1. Botuliinitoksiini-injektiot: Yleisesti tunnettu Botox-nimellä, botuliinitoksiini-injektiot ovat erittäin suosittuja ryppyjen ja juonteiden hoidossa. Ne toimivat rentouttamalla lihaksia, mikä vähentää juonteiden muodostumista ja tekee ihosta sileämmän ja nuorekkaamman näköisen.
 2. Hyaluronihappo-täyteaineet: Hyaluronihappo on luonnollinen aine, jota esiintyy ihossa ja joka auttaa säilyttämään kosteutta ja kimmoisuutta. Täyteaineina käytettynä hyaluronihappo voi täyttää ryppyjä, lisätä huulten volyymia ja parantaa ihon rakennetta.
 3. Kalsiumhydroksyylipatit: Nämä täyteaineet tarjoavat pitkäkestoisempia tuloksia kuin hyaluronihappo ja niitä käytetään yleisesti esimerkiksi poskien täyttämiseen tai leuan muodon parantamiseen.

Miten esteettinen pistoshoito tehdään?

Esteettinen pistoshoito tehdään yleensä seuraavin vaihein:

 1. Konsultaatio ja arviointi: Ennen pistoshoidon suorittamista sinulle tehdään konsultaatio, jossa keskustellaan hoidon tavoitteista, toiveista ja mahdollisista riskeistä. Lääkäri tai hoitaja arvioi myös terveydentilaa ja ihon kuntoa varmistaakseen, että esteettinen pistoshoito on turvallista ja sopivaa.
 2. Puudutus (tarvittaessa): Joissakin tapauksissa alue, johon pistoshoito tehdään, voidaan puuduttaa paikallispuudutteella. Tämä tehdään mukavuuden ja kivuttomuuden varmistamiseksi.
 3. Pistoshoito: Kun olet valmis, esteettinen sairaanhoitaja tai lääkäri suorittaa pistoshoidon käyttäen steriilejä neuloja ja tarvittavia täyteaineita tai botuliinitoksiinia. Injektiot annetaan yleensä ihon alle, mutta joissakin tapauksissa ne voivat mennä myös lihakseen.
 4. Jälkihoito-ohjeet: Hoidon jälkeen sinulle annetaan ohjeita siitä, miten hoitoalueeseen tulisi suhtautua jatkossa. Tämä saattaa sisältää ohjeita välttää hankausta tai painetta alueella, välttää kuumia tai kylmiä kylpyjä, ja tarvittaessa käyttää jääpakkausta turvotuksen vähentämiseksi.
 5. Seuranta: Sinua saatetaan pyytää palaamaan seurantakäynnille tarkistamaan hoidon tuloksia ja varmistamaan, ettei haittavaikutuksia ole ilmennyt.

On tärkeää, että esteettiset pistoshoidot tehdään ammattitaitoisen ja koulutetun terveydenhuollon ammattilaisen toimesta, jolla on kokemusta kyseisestä hoidosta. Lisäksi on olennaista, että käytetään turvallisia ja hyväksyttyjä tuotteita, ja että kaikki tarvittavat steriiliys- ja turvallisuuskäytännöt otetaan huomioon.

Esteettinen pistoshoito hinta

Esteettisen pistoshoidon hinta voi vaihdella suuresti eri tekijöiden perusteella, mukaan lukien hoidon tyyppi, käytettyjen täyteaineiden tai botuliinitoksiinin määrä, hoidettavan alueen laajuus, hoitolan sijainti ja hoitavan ammattilaisen kokemus.

Yleisesti ottaen esteettisen pistoshoidon hinta vaihtelee muutamasta sadasta muutamaan tuhanteen euroon kerta-annokselta, riippuen hoidon monimutkaisuudesta ja tarvittavista materiaaleista,

Esimerkiksi yksittäisen botuliinitoksiini-injektion hinta voi olla alhaisempi kuin täyteaineiden käyttöön perustuva hoito, kuten huulten täyttö tai kasvojen alueen täyttö.

On tärkeää ottaa huomioon, että esteettiset pistoshoidot ovat yleensä kosmeettisia toimenpiteitä, joita ei usein korvata terveydenhuollon vakuutuksilla.

Tämä tarkoittaa, että sinun tulee kattaa hoidon kustannukset itse. Joissakin tapauksissa kauneusklinikat voivat tarjota rahoitusvaihtoehtoja, jotka voivat auttaa jakamaan kustannukset useammalle kuukaudelle.

Ennen hoidon varaamista on suositeltavaa kysyä kustannuksista suoraan hoitolalta tai lääkäriltä ja selvittää, mitä hintaan sisältyy. Joissakin tapauksissa hinta voi sisältää myös jälkihoitoa tai seurantakäyntejä.

On myös tärkeää ottaa huomioon hoidon laatu ja hoitavan ammattilaisen kokemus hintaa vertailtaessa, sillä valittu hoitopaikka ja ammattilainen voivat vaikuttaa hoidon lopputulokseen ja mahdollisiin riskeihin.

Esteettinen pistoshoito

Esteettinen pistoshoito ja hyödyt

Esteettinen pistoshoito tarjoaa monia hyötyjä ihon ja ulkonäön parantamiseen. Alle luettelimme joitakin mielestämme tärkeimpiä hyötyjä:

 1. Ryppyjen ja juonteiden väheneminen: Botuliinitoksiini-injektiot ja täyteaineet, kuten hyaluronihappo, voivat auttaa vähentämään ryppyjä ja juonteita kasvojen alueella. Ne toimivat täyttämällä ihoon muodostuneet linjat ja tasoittamalla ihon pintaa, mikä tekee ihosta näyttää sileämmältä ja nuorekkaammalta.
 2. Lisääntynyt huulten volyymi: Hyaluronihappo-täyteaineet voidaan käyttää lisäämään huulten volyymia ja parantamaan niiden muotoa. Tämä voi antaa huulille täyteläisemmän ja nuorekkaamman ilmeen.
 3. Ihon kimmoisuuden ja kiinteyden parantaminen: Monet täyteaineet, kuten kalsiumhydroksyylipatit, voivat auttaa parantamaan ihon kimmoisuutta ja kiinteyttä. Ne stimuloivat kollageenin tuotantoa, mikä voi tehdä ihosta näyttää kiinteämmältä ja nuorekkaammalta.
 4. Lyhyt toipumisaika: Esteettiset pistoshoidot tarjoavat yleensä nopean toipumisajan verrattuna leikkauksiin tai muihin invasiivisiin hoitoihin. Useimmat voivat palata normaaliin toimintaansa heti hoidon jälkeen, vaikka joissakin tapauksissa saattaa esiintyä lievää punoitusta tai turvotusta, joka yleensä häviää muutaman päivän kuluessa.
 5. Luonnolliset tulokset: Ammattitaitoisesti suoritettu esteettinen pistoshoito voi tuottaa luonnollisia ja tasapainoisia tuloksia, jotka parantavat ulkonäköä säilyttäen samalla asiakkaan ainutlaatuisen ilmeen.
 6. Pitkäaikaiset tulokset: Vaikka täyteaineiden ja botuliinitoksiinin vaikutus ei ole ikuinen, monet esteettiset pistoshoidot tarjoavat pitkäkestoisia tuloksia, jotka voivat kestää useita kuukausia tai jopa vuosia.

Kaiken kaikkiaan esteettiset pistoshoidot voivat tarjota tehokkaita ja vähäriskisiä vaihtoehtoja ihon ja ulkonäön parantamiseen, mikä voi lisätä itsetuntoa ja hyvinvointia. 

Mahdolliset riskit ja haitat

Vaikka esteettiset pistoshoidot voivat tarjota monia hyötyjä ihon ja ulkonäön parantamiseen, niihin liittyy myös joitakin riskejä. Joitakin mahdollisia riskejä ovat:

 1. Allergiset reaktiot: Joissakin tapauksissa asiakkaat voivat olla allergisia käytetyille täyteaineille tai botuliinitoksiinille. Tämä voi ilmetä punoituksena, turvotuksena, kutinana tai jopa vakavampana reaktiona, kuten anafylaksiana. On tärkeää, että kerrot sinua hoitavalle ammattilaiselle mahdollisista allergioista ennen hoitoa.
 2. Infektiot: Kuten kaikki injektiot, myös esteettiset pistoshoidot voivat aiheuttaa infektioita, vaikka infektiot ovat harvinaisia. Infektion riskiä voidaan kuitenkin minimoida noudattamalla asianmukaisia steriiliyskäytäntöjä ja seuraamalla jälkihoito-ohjeita.
 3. Epäonnistuneet tulokset: Vaikka esteettiset pistoshoidot voivat tarjota hyviä tuloksia useimmille, on mahdollista, että hoidon tulos ei vastaa odotuksia. Tämä voi johtua erilaisista tekijöistä, kuten asiakkaan yksilöllisistä anatomisista piirteistä tai hoitoalueen ominaisuuksista.
 4. Ylihoito: Liiallinen täyteaineiden käyttö tai toistuvat esteettiset pistoshoidot samalle alueelle voivat johtaa epäluonnollisiin tai epätoivottuihin tuloksiin. On tärkeää, että hoitava ammattilainen suorittaa hoidon asianmukaisesti ja noudattaa suosituksia hoidon tiheydestä ja määrästä.
 5. Ihon epätasaisuus tai muodonmuutokset: Jos täyteaineita ei anneta tasaisesti tai ne eivät ole sopivia hoidettavalle alueelle, tämä saattaa johtaa epätasaisiin tai epäsymmetrisiin tuloksiin. Lisäksi, jos täyteaineet asetetaan väärään paikkaan, se voi aiheuttaa ihon epämuodostumia tai muutoksia hoidettavalla alueella.
 6. Liikehäiriöt: Botuliinitoksiinin käyttöön voi liittyä riski liikehäiriöistä, kuten lihasten heikkoudesta tai kasvojen ilmeiden muutoksista, jos sitä ei anneta oikein tai sitä annetaan liian suuria määriä.
Pistoshoidot

Esteettiset pistoshoidot ja itsetunto

Vaikka esteettiset pistoshoidot voivatkin herättää keskustelua ulkonäön muokkaamisen eettisyydestä, monille ne ovat merkittävä keino parantaa itsetuntoa ja hyvinvointia.

Monille meistä ulkonäkö on tärkeä osa itsetuntoa, ja esteettiset pistoshoidot voivat auttaa meitä tuntemaan olo varmemmaksi ja tyytyväisemmäksi omasta ulkonäöstä. On kuitenkin tärkeää, että esteettisiä pistoshoitoja tarjotaan vastuullisesti ja asiakkaita neuvotaan tekemään informoituja päätöksiä.

Monipuolinen ja tehokas vaihtoehto

Esteettiset pistoshoidot tarjoavat monipuolisen ja tehokkaan vaihtoehdon ihon ja ulkonäön parantamiseen. Vaikka niiden käyttöön liittyykin eettisiä kysymyksiä, monille ihmisille ne ovat arvokas työkalu itsetunnon ja hyvinvoinnin parantamiseen.

On kuitenkin tärkeää, että esteettisiä pistoshoitoja tarjotaan vastuullisesti ja potilaita neuvotaan tekemään informoituja päätöksiä omasta terveydestään ja ulkonäöstään.

Lue myös: Esteettinen klinikka