Ihonhoitotrendit 2024

Ihonhoidon trendit vaihtelevat ajan ja alueen mukaan. Viime aikoina hyvin suosittuja trendejä ovat olleet mm. sisäinen ihonhoito, luonnonmukaisuus, teknologialla avustettu ihonhoito ja korealainen ihonhoito. Suurimmat ihonhoitotrendit 2024 ovat luonnonmukaisten tuotteiden käyttö, sisäisen terveyden merkityksen korostaminen ihonhoidossa ja kosteuttavien ihonhoitotuotteiden suosio.

Tsekkaa linkistä suosituimmat ihonhoidon verkkokaupat!

Tärkeimmät ihonhoidon trendit 2024

Vuonna 2024 ihonhoitotrendejä voi olla lopulta useita, mutta tässä toimituksemme listaus tällä hetkellä tiedossa olevista ja eniten vaikuttavista trendeistä:

Ihon tukeminen sisältä päin

Yksi tämän vuoden ehdottomasti suurimmista trendeistä on ihon tukeminen sisältä päin. Hyvä ruokavalio ja lisänä esimerkiksi kollageenijauhe vaikuttavat ihon hyvinvointiin sisäisesti hidastaen ikääntymisen merkkien ilmaantumista.

Nyt ihon kuntoon halutaan vaikuttaa syvemmältä kuin pelkästään ulkoapäin. Kollageeni onkin olennainen rakenteellinen osa ihoa ja edistää sen terveyttä.

Kollageenilisä voi täydentää hyvin myös esimerkiksi mikroneulaushoitoja, jotka ovat erittäin suosittuja tällä hetkellä. Mikroneulaus on ollut jo pitkään suosittu hoitomenetelmä, ja yhä useammat ovat kiinnostuneita ja innostuneita siitä.

Menetelmät ovat kehittyneet merkittävästi vuosien varrella. Mikroneulauksella on vahva vaikutus ihon uudistumiseen, vahvistumiseen ja kosteuttamiseen. Se auttaa myös aktivoimaan ihon luonnollisen kollageenituotannon.

Tsekkaa myös: Microblading kulmat

Ihon kosteuttaminen

Kosteuttavat tuotteet ovat olleet viime vuonna erityisen suosittuja ihonhoidossa, kun taas aiemmin retinolituotteet hallitsivat markkinoita. Osa ei välttämättä tiedä, miten käyttää retinolia oikein tai sopiiko se heidän iholleen.

Vaikka retinolin suosio ei näyttäisikään olevan hiipumassa, monet etsivät nyt sille luonnollisempia vaihtoehtoja. Esimerkiksi bakuchiol on tällä hetkellä todella trendikäs vaihtoehto.

Kosteuttaminen erilaisilla hoitonestemäisillä tuotteilla ja kasvovesillä on ollut jo pitkään keskeinen osa ihonhoitoa. Uusimmat raaka-aineet syväkosteuttamisessa ovat PGA eli polyglutamiinihappo sekä ektoiini. Polyglutamiinihappo toimii samalla tavalla kuin hyaluronihappo, mutta sitoo kosteutta ihoon vielä tehokkaammin.

Ektoiini on myös tehokas kosteuttava raaka-aine, mutta lisäksi se toimii antioksidanttina, suojaten ihoa hapetusstressiltä.

Luonnollisuus

Yksi kasvava ihonhoidon trendi on luonnollisuus. Asiakkaat ovat entistä tietoisempia siitä, mitä ainesosia heidän ihonhoitotuotteensa sisältävät ja miksi. He etsivät nyt lempeämpiä ja hellävaraisempia tapoja hoitaa ihoaan.

Monikäyttöisyys on korostunut, eikä kaappien täyttyminen monista eri tuotteista ole enää toivottua. Erityisesti luonnonmukaiset kosmetiikkatuotteet ja kotimaiset raaka-aineet ovat nyt suosittuja.

Luonnollisuuden taustalla on kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin trendi. Ihmiset haluavat huolehtia itsestään sekä fyysisesti että henkisesti. Ihonhoidon perusta on sisäisessä hyvinvoinnissa. Ruokavalio ja stressitasot vaikuttavat merkittävästi ihon kuntoon.

Muita ihonhoidon trendejä 2024

  1. Ihon mikrobiomin huomioiminen: Mikrobiomiin perustuva ihonhoito on trendinä voimistunut viime vuosina. Yhä useammat ymmärtävät ihon mikrobiomin merkityksen ihon terveydelle ja ovat kiinnostuneita tuotteista, jotka edistävät sen tasapainoa.
  2. Teknologian integrointi: Teknologian käyttö ihonhoidossa on yleistynyt, olipa kyse sitten älykkäistä laitteista, sovelluksista, jotka tarjoavat henkilökohtaisia ihonhoitosuosituksia tai virtuaalisista konsultaatioista ihotautilääkäreiden kanssa.
  3. Kierrätettävyys ja kestävyys: Ympäristötietoisuus on lisääntynyt, ja siksi kuluttajat etsivät entistä enemmän kierrätettäviä pakkausmateriaaleja ja kestävämpiä vaihtoehtoja ihonhoitotuotteilleen.
  4. Aasialaisen kauneuden vaikutteet: Aasialaiset ihonhoitotrendit, kuten korealainen ja japanilainen ihonhoito, ovat edelleen suosittuja, ja niiden vaikutus voi näkyä entistä enemmän länsimaissa.
  5. Holistinen lähestymistapa: Ihmiset kiinnittävät enemmän huomiota kokonaisvaltaiseen terveyteen ja hyvinvointiin, mikä voi ilmetä esimerkiksi ruokavalion, unen laadun ja stressinhallinnan vaikutusten tunnistamisena ihon kuntoon.
  6. Kauneudenhoitovälineet: Kauneudenhoitovälineet ovat nousseet suosituksi trendiksi ihonhoidossa. Kasvavalla valikoimalla kauneudenhoitovälineitä, kuten kasvoharjoja, kasvorullia ja gua sha -kiviä, voidaan räätälöidä hoitorutiinejaan omien tarpeidensa mukaan.
  7. Skinpositivity: Skinpositivity on noussut huomattavan suosituksi trendiksi. Ajatusmaailman mukaan ihoa tulisi arvostaa sen alkuperäisessä muodossaan, riippumatta aknesta, pigmenttimuutoksista, ryppyistä tai muista iho-ongelmista, jotka usein halutaan peittää. Nyt kannustetaan näyttämään iho sellaisena kuin se todella on ja hylkäämään liiallisesti käsitellyt kuvat ja kaunistavat filtterit.
Suositut ihonhoidon trendit 2024

Viime vuosien suosituimmat ihonhoitotrendit

Nykyään ihonhoitotuotteiden ostaminen ei enää rajoitu vain trendien tai muiden käyttäjien suosituksiin perustuvaan päätöksentekoon. Ihmiset haluavat ymmärtää oman ihonsa tarpeet ja valita sen mukaiset ihonhoitotuotteet.

Näyttäisi siltä, että yhä useammat kääntyvät ammattilaisten puoleen tänä vuonna. Tämä onkin fiksua, sillä ammattilaiset pystyvät arvioimaan ihon tilan ja pysymään ajan tasalla alan trendeistä.

Viime vuosien trendit mukailevat hyvin nykyisiä suuntauksia, joten mitään mullistavia muutoksia ihonhoidossa ei lähiaikoina ole käynyt.

Luonnonmukainen ihonhoito: Monet ovat siirtyneet käyttämään luonnollisempia ja orgaanisempia ihonhoitotuotteita, jotka sisältävät vähemmän kemikaaleja ja haitallisia aineita.

Ihonhoito sisäisesti: Yhä useammat ymmärtävät, että terve iho heijastaa myös sisäistä hyvinvointia. Siksi ravitsemus, veden juominen ja terveelliset elämäntavat ovat nousseet tärkeiksi osiksi ihonhoitorutiinia.

Teknologia-avustettu ihonhoito: Teknologian kehittyessä ihonhoitovälineet ja laitteet, kuten kasvoharjat, hoitavat LED-valot ja ihonhoitovälineet, ovat tulleet suosituiksi auttamaan saavuttamaan parempaa ihon kuntoa.

Yksilöllinen ihonhoito: Ymmärrys siitä, että yksi koko sopii kaikille -periaate ei välttämättä toimi ihonhoidossa, on lisääntynyt. Yksilölliset ihonhoitorutiinit, jotka on räätälöity yksilön ihotyypin, huolenaiheiden ja tarpeiden mukaan, ovat nousseet suosituiksi.

Korealainen ihonhoito: Korealainen ihonhoitorutiini, joka tunnetaan useista vaiheistaan ja korostaa ihon kosteutusta ja hoitamista, on edelleen suosittu monien keskuudessa ympäri maailmaa.

Uudet ihonhoitotrendit 2024

Ihonhoitotrendit muuttuvat jatkuvasti

Ihonhoito on elävä ja jatkuvasti muuttuva ala, jossa uudet trendit ja innovaatiot nousevat säännöllisesti pinnalle. Medikaalinen ihonhoito on tänä päivänä yksi suurimmista jatkuvista trendeistä. On kuitenkin tärkeää muistaa, että jokaisen ihon tarpeet ovat yksilöllisiä. Vaikka tietyt trendit voivat olla hyödyllisiä ja sopivia monille, ne eivät välttämättä sovi kaikille.

Ihonhoidon tulisi aina perustua yksilöllisiin tarpeisiin, ihotyyppiin ja huolenaiheisiin. Ennen uusien tuotteiden tai hoitomenetelmien kokeilemista onkin hyvä ottaa selvää omasta ihotyypistä ja konsultoida tarvittaessa asiantuntijaa.

Ihonhoito voi olla innostava ja palkitseva osa hyvinvointirutiinia, kun löytää ne tuotteet ja menetelmät, jotka sopivat parhaiten omalle iholle. Muista siis kuunnella omaa ihoasi ja tehdä valintoja sen tarpeiden mukaisesti, sillä jokainen iho on ainutlaatuinen ja ansaitsee yksilöllistä hoitoa.