Kasvojen teippaaminen – mistä ilmiössä on kyse?

Kasvojen iholle teipattavien teippien käyttöön tavoitteenaan saada aikaan erilaisia esteettisiä vaikutuksia. Tätä menetelmää käytetään usein tilapäiseen kasvojen kiinteyden ja nuorekkuuden lisäämiseen ilman kirurgisia toimenpiteitä.

Mihin kasvojen teippaaminen perustuu?

Kasvojen teippaamisen ajatus perustuu iholle lisättävien teippien kykyyn nostaa ja tukea ihoa. Teipit kiinnitetään tietyllä tavalla kasvojen eri osiin, kuten otsaan, kulmakarvojen yläpuolelle tai kaulan alueelle.

Tarkoituksena on luoda napakkaa tukea, joka nostaa ihoa ja vähentää juonteiden tai ryppyjen näkyvyyttä.

Kinesioteippi kasvoille

Kinesioteippaus on turvallinen ja luonnollinen menetelmä, mutta se ei ole pikahoito. Valmistajat suosittelevat ryppyjen teippaamista säännöllisesti, jopa päivittäin, mikäli halutaan näkyviä tuloksia. Teippauksen tulisi jatkua viikoista kuukausiin riippuen ryppyjen syvyydestä.

Kinesioteippiä on saatavilla kasvoille sekä rullissa että valmiiksi muotoiltuina palasina, joita kutsutaan myös ryppylapuiksi (facial patches). Molempien käyttösuositus on vähintään kolme tuntia, mutta parhaat tulokset saattavat syntyä, kun teipit jätetään vaikuttamaan yön yli.

Kasvojen teippaaminen

Huom!

Teipit ovat yleensä hyvin siedettyjä, mutta irrotettaessa ne voivat aiheuttaa ärsytystä, erityisesti ihoa herkistävillä alueilla. On suositeltavaa käyttää kasvoille tarkoitettua teippiä kasvoilla.

Jos iho on herkkä, on järkevää testata teippi ensin pienelle ihoalueelle. Kasvojen kinesioteippi tulisi kiinnittää aina puhtaalle ja kuivalle iholle, ja teipit tulisi poistaa tukien ihoa toisella kädellä samalla varoen venyttämästä sitä.

Kasvojen teippaaminen käytännössä

Kasvojen teippaaminen vaatii huolellisuutta ja tiettyjä vaiheita, jotta saavutetaan toivotut tulokset. Alla on yleinen ohje kasvojen teippaamiseen:

 1. Ihon valmistelu:
  • Pese kasvot huolellisesti poistaaksesi meikit, öljyt ja lian.
  • Kuivaa iho varovasti.
 2. Teipin valinta:
  • Valitse iholle tarkoitettu kinesioteippi. Tämä teippi on joustavaa ja ihoystävällistä.
 3. Teipin leikkaaminen:
  • Leikkaa tarvittava pituus teippiä. Voit käyttää valmiiksi leikattuja teippinauhoja tai leikata rullasta sopivan mittaisen pätkän.
 4. Kiinnitys:
  • Kiinnitä teippi puhtaalle ja kuivalle iholle. Voit teipata esimerkiksi otsan, silmänympäryksen tai kaulan alueen.
  • Teipin kiinnittämisessä on tärkeää välttää ryppyjä ja varmistaa, että se on napakasti paikallaan mutta ei liian tiukka.
 5. Poistaminen:
  • Poista teippi varovasti ihoa tukien toisella kädellä. Älä revi teippiä liian voimakkaasti, ettei iho ärsyynny.
 6. Toistaminen:
  • Toista tarvittaessa teippaus halutuille alueille. Joissain tapauksissa suositellaan säännöllistä teippausta, jopa päivittäin, näkyvien tulosten saamiseksi.

On tärkeää noudattaa valmistajan antamia ohjeita ja olla varovainen erityisesti, jos sinulla on herkkä iho. Ennen kuin aloitat kasvojen teippauksen, voi olla järkevää kysyä ammattilaisen neuvoa tai lukea tarkemmat ohjeet teipin pakkauksesta. Tiettyjen iho-ongelmien, kuten aknen tai ihottuman, kanssa on suositeltavaa kuulla lääkärin kanssa ennen uusien kauneudenhoitomenetelmien kokeilemista.

Kinesioteippi kasvoille

Mitä hyötyjä kasvojen teippaamisella on?

Menetelmän kannattajat väittävät, että kasvojen teippaaminen voi antaa kasvoille nuorekkaamman ja kiinteämmän ilmeen, ja se saattaa myös auttaa estämään ryppyjen muodostumista.

Kasvojen teippaamisen väitetään tuovan monia hyötyjä, kuten parantavan ihon lymfa- ja verenkiertoa, mikä vähentää turvotusta ja tekee ihonsävystä hehkuvamman. Säännöllisen teippaamisen sanotaan myös aktivoivan kollageenin tuotantoa, joka puolestaan pysyvästi vähentää juonteita ja ryppyjä sekä antaa kasvonpiirteille napakkuutta.

Lisäksi teipin sanotaan rentouttavan kireitä kasvo- ja purentalihaksia ja jopa kiihdyttävän mustelmien paranemista sekä hoitavan arpia.

Toisaalta on tärkeää olla varovainen tämän kaltaisten kauneudenhoitomenetelmien kanssa ja muistaa, että niiden pitkäaikaisista vaikutuksista ei välttämättä ole riittävästi tutkimustietoa.

Mitä haittoja kasvojen teippauksesta voi olla?

Vaikka kasvojen teippaus saattaa antaa tilapäisiä esteettisiä hyötyjä joillekin käyttäjille, on tärkeää tiedostaa mahdolliset haitat ja varotoimet. Joitakin mahdollisia haittoja kasvojen teippauksesta voivat olla:

 1. Ihoärsytys ja allergiset reaktiot: Teipin liima-aineet voivat aiheuttaa ihoärsytystä tai allergisia reaktioita joillekin ihmisille, erityisesti jos heillä on herkkä iho tai tunnettuja allergioita.
 2. Riippuvuus: Joissakin tapauksissa käyttäjät saattavat tuntea tarvetta jatkaa teippausta säännöllisesti saavuttaakseen halutun ilmeen. Tämä voi johtaa teippauksen liialliseen käyttöön.
 3. Liiallinen kiristys: Väärin tehty tai liian tiukka teippaus voi aiheuttaa lihasten ja ihon ylimääräistä stressiä, mikä ei ole hyväksi pitkällä aikavälillä.
 4. Ihon vaurioituminen: Toistuva teippaus ja teipin poistaminen voivat ajan mittaan aiheuttaa iholle vaurioita, erityisesti jos teippiä poistetaan karkeasti tai usein.
 5. Epäluotettavat tulokset: Vaikka kasvojen teippaus voi antaa tilapäistä kiinteyttä, sen vaikutukset eivät välttämättä ole yhtä pysyviä tai dramaattisia kuin kirurgiset toimenpiteet.

Ennen kuin aloitat kasvojen teippauksen tai minkä tahansa muun kauneudenhoitomenetelmän, on suositeltavaa konsultoida ammattilaisen kanssa, erityisesti jos sinulla on iho-ongelmia, allergioita tai muita terveyteen liittyviä huolenaiheita.

Tämä auttaa varmistamaan, että menetelmä sopii omalle ihotyypillesi ja terveydentilallesi.

Kasvojen teippauksen suosio

Kasvojen teippauksen suosio perustuu useisiin tekijöihin, jotka houkuttelevat ihmisiä kokeilemaan tätä kauneudenhoitomenetelmää:

 1. Ei-kirurginen vaihtoehto: Kasvojen teippaus tarjoaa ei-kirurgisen vaihtoehdon niille, jotka etsivät keinoja parantaa kasvojensa ulkonäköä ilman leikkausta tai invasiivisia toimenpiteitä.
 2. Väittämät nuorekkaammasta ilmeestä: Kasvojen teippauksen markkinoinnissa korostetaan usein nuorekkaamman ja kiinteämmän ilmeen mahdollisuutta ilman pysyviä toimenpiteitä.
 3. Helppokäyttöisyys: Teippauksen käyttöä pidetään suhteellisen helppona verrattuna monimutkaisempiin kauneudenhoitoprosesseihin. Ihmiset voivat kokea sen olevan kätevä tapa tehdä muutoksia ulkonäköönsä.
 4. Väliaikaiset tulokset: Kasvojen teippaus voi tarjota väliaikaisia tuloksia ilman pitkää toipumisaikaa, kuten leikkausten jälkeen. Tämä voi houkutella niitä, jotka haluavat nopeita muutoksia ilman pitkäaikaista sitoutumista.
 5. Markkinointi ja some-vaikutus: Sosiaalisen median vaikutus on suuri, ja monet kauneudenhoitutrendit, kuten kasvojen teippaus, leviävät sosiaalisessa mediassa. Käyttäjät näkevät ennen ja jälkeen -kuvia, arvosteluja ja suosituksia, mikä voi lisätä menetelmän suosiota.

On kuitenkin tärkeää olla realistinen odotuksissaan ja muistaa, että kaikki kauneudenhoitomenetelmät eivät sovi kaikille, ja niiden pitkäaikaisista vaikutuksista ei välttämättä ole riittävästi tutkimustietoa.

Ennen kuin kokeilee kasvojen teippausta tai muita vastaavia menetelmiä, on suositeltavaa keskustella ammattilaisen kanssa ja varmistaa, että ne sopivat omalle ihotyypillesi ja terveydentilallesi.

Kasvojen teippaus

Kasvojen teippaus on vain hetkellinen apu

Kasvojen teippaaminen ei korvaa pysyviä toimenpiteitä, kuten kasvojenkohotusta, joita kauneusklinikat tekevät, ja sen vaikutukset saattavat olla tilapäisiä.

Lisäksi, koska iho on herkkä alue, on tärkeää valita iholle sopiva teippi ja noudattaa ohjeita tarkasti, jotta vältetään ihoärsytyksiä tai muita ongelmia.

Ennen kuin kokeilet tätä tai muita vastaavia kauneudenhoitomenetelmiä, on suositeltavaa keskustella ammattilaisen kanssa ja varmistaa, että menetelmä sopii omalle ihotyypillesi ja terveydentilallesi.

Lähde: MeNaiset IS

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *