Kasvojooga

Kasvojooga on yhä suositumpi luonnollinen kauneudenhoitomenetelmä, joka tarjoaa ainutlaatuisen tavan parantaa ihon hyvinvointia ja hidastaa ikääntymisen merkkejä. Tämä perinteinen tekniikka yhdistää joogan rentouttavan vaikutuksen ja kasvolihasten harjoituksen edistäen terveellistä, hehkuvaa ihoa.

Tässä artikkelissa tutustumme kasvojoogan perusperiaatteisiin ja sen tarjoamiin hyötyihin.

Miten kasvojooga toimii?

Kasvojooga on lempeä lihaskuntotreenimuoto kasvoille ja kaulalle, joka yleensä keskittyy kerrallaan yhteen 57:stä kasvolihaksesta (tai lihasryhmään). Mitä enemmän toistat tiettyjä kasvotreeniliikkeitä, sitä enemmän saatat huomata lihasten ja ihon kiristyvän.

Se stimuloi lihaksia parantaakseen niiden sävyä ja kiristystä. Se myös lisää verenkiertoa ja verenvirtausta, mikä auttaa ihoa parantumaan ja näyttämään terveemmältä. Lisäksi se vähentää jännitystä ja stressiin liittyvää jännitystä kasvolihaksissa, jotka ovat jatkuvasti jännittyneinä stressin aikana. Tyypillisesti harjoittelua suositellaan tehtäväksi vähintään 20 minuuttia päivässä kuuden viikon ajan, jotta hyödyt alkavat näkyä.

Kasvojoogan perusperiaatteet

Kasvojooga on harjoitusmenetelmä, joka keskittyy kasvolihasten vahvistamiseen ja joustavuuden lisäämiseen. Samoin kuin perinteinen jooga, se edistää mielen ja kehon tasapainoa. Kasvojoogaan kuuluu erilaisia liikkeitä ja tekniikoita, jotka tavoitteena on kiinteyttää ja nuorentaa kasvoja.

Seuraavassa on muutamia esimerkkejä yleisistä kasvojoogan liikkeistä:

 1. Otsalinjan kierto: Tämä liike auttaa vähentämään otsan ryppyjä ja stressiä kasvoilla. Se tehdään liikuttamalla kulmakarvoja ylös ja alas.
 2. Kaulan kohotus: Tämä liike vahvistaa kaulan lihaksia ja auttaa estämään kaksoisleuan syntymisen.
 3. Silmäluomien kierto: Tämä auttaa vähentämään silmäpusseja ja rypyistä silmänympärysihoa.
 4. Poskilihasten harjoittelu: Tämä auttaa kohottamaan poskia ja parantamaan kasvojen kiinteyttä.

Kasvojoogaa suoritetaan yleensä peilin edessä, jotta harjoittelija voi tarkkailla liikkeiden oikeellisuutta ja varmistaa, että kasvolihakset aktivoituvat oikealla tavalla.

Kasvojooga aloittaminen

Kasvojoogan hyödyt

Kasvojoogan harjoittaminen voi tarjota monia hyötyjä ihon ja yleisen hyvinvoinnin kannalta. Tässä on muutamia merkittäviä etuja:

 1. Ihon nuorentaminen: Kasvojooga voi auttaa vähentämään ryppyjä, juonteita ja muita ikääntymisen merkkejä. Säännöllinen harjoittelu voi parantaa ihon elastisuutta ja kiinteyttä.
 2. Rentoutuminen: Kasvojooga sisältää rentoutumisen ja meditatiiviset elementit, jotka auttavat lievittämään stressiä ja parantamaan mielialaa.
 3. Verenkierron tehostaminen: Kasvojooga voi parantaa verenkiertoa kasvoissa, mikä puolestaan edistää solujen hapensaantia ja ravinteiden jakautumista.
 4. Luonnollinen hoitomenetelmä: Kasvojooga on ei-invasiivinen ja luonnollinen tapa hoitaa ihoa ilman kemikaaleja tai kirurgisia toimenpiteitä.
 5. Kasvojen lihasten vahvistaminen: Kasvojooga auttaa vahvistamaan kasvojen lihaksia, mikä voi parantaa kasvojen muotoa ja kiinteyttä.

Kasvojoogan aloittaminen

Jos olet kiinnostunut kokeilemaan kasvojoogaa, tässä on tiivistettynä muutamat vinkkimme.

 1. Aloita tutustumalla perusliikkeisiin ja tekniikoihin. Voit löytää online-ohjeita ja videoita, jotka opastavat sinua oikeisiin liikkeisiin.
 2. Pidä säännöllinen harjoitteluaikataulu, esimerkiksi aamulla tai illalla. Paras tulos saavutetaan, kun harjoittelet kasvojoogaa päivittäin.
 3. Harjoittele peilin edessä varmistaaksesi, että teet liikkeet oikein ja kasvolihaksesi aktivoituvat.
 4. Tulokset eivät välttämättä näy heti, mutta säännöllinen harjoittelu tuottaa ajan mittaan huomattavia hyötyjä.
 5. Kasvojooga toimii parhaiten yhdessä terveellisen ruokavalion, riittävän unen ja ihonhoidon kanssa.

Paljon kasvojooga maksaa?

Kasvojoogan hinta voi vaihdella suuresti riippuen siitä, miten ja missä päätät harjoitella sitä. Tuntihinnat lähtevät yleensä n. 40 eurosta.

Tässä on joitain yleisiä tapoja, joilla kasvojoogaa voi harjoitella ja niiden hintaluokat:

 1. Itseopiskelu: Voit oppia kasvojoogan perusteet itse lukemalla kirjoja, katsomalla online-videoita tai käyttämällä mobiilisovelluksia. Tämä on yleensä kustannustehokkain vaihtoehto, ja monet resurssit ovat ilmaisia tai edullisia.
 2. Ohjaajan ohjaamat ryhmäluokat: Monissa kaupungeissa ja kauneudenhoitolaitoksissa järjestetään kasvojoogatunteja, joita ohjaa koulutettu ohjaaja. Nämä ryhmäluokat voivat maksaa vaihtelevasti, yleensä 10-30 euroa tai enemmän per tunti.
 3. Yksityiset kasvojoogatunnit: Voit myös harkita yksityistä kasvojoogakouluttajaa, joka antaa sinulle henkilökohtaista ohjausta. Tämä vaihtoehto voi olla kalliimpi, hintojen vaihdellessa kouluttajan taidoista ja sijainnista riippuen.
 4. Online-kurssit: Monet kouluttajat tarjoavat kasvojoogaan liittyviä online-kursseja, joiden hinnat vaihtelevat. Hinnat voivat olla esimerkiksi kuukausimaksuja tai yksittäisiä ostoksia.
 5. Kauneudenhoitopalvelut: Joissain kauneushoitoloissa tarjotaan kasvojoogaistuntoja, usein yhdessä muiden ihonhoidon hoitojen kanssa. Tämä voi olla kalliimpi vaihtoehto, ja hinnat voivat vaihdella palveluntarjoajasta ja hoidon laadusta riippuen.

Hintataso riippuu myös sijainnista ja paikallisesta kilpailusta. On tärkeää tehdä vertailua eri vaihtoehtojen välillä ja harkita omaa budjettiasi ennen kuin päätät, miten haluat harjoitella kasvojoogaa.

Muista myös, että kasvojooga vaatii säännöllistä harjoittelua saavuttaaksesi parhaat mahdolliset tulokset, joten kannattaa harkita kustannuksia pitkällä aikavälillä ja varmistaa, että voit sitoutua harjoitteluun ja mahdollisesti siihen liittyviin kustannuksiin.

Kenelle kasvojooga sopii?

Kasvojooga on yleisesti ottaen turvallinen ja sopii monille. Se voi tarjota useita etuja ihon hyvinvoinnille ja rentoutumiselle. Tässä asioita, joita ottaa huomioon:

Yleisterveys

Kasvojooga sopii yleensä terveille, mutta on aina hyvä tarkastaa lääkärin kanssa, jos sinulla on erityisiä terveysongelmia, kuten vakavia ihosairauksia tai lihaksia tai nivelongelmia.

Raskaus

Raskaana olevien naisten tulisi olla varovaisia kasvojoogan suhteen, koska tiettyjen liikkeiden suorittaminen voi olla haitallista. On suositeltavaa neuvotella lääkärin tai raskausasiantuntijan kanssa ennen kasvojoogan aloittamista raskauden aikana.

Ihotyyppi

Kasvojooga on yleisesti sopiva kaikille ihotyypeille, mutta tuotteiden ja öljyjen käytössä on oltava varovainen, erityisesti jos sinulla on allergioita tai herkkä iho. Varmista, että käytät ihonhoitotuotteita, jotka sopivat ihotyypillesi.

Sitoutuminen

Kasvojoogan tulokset saavutetaan yleensä säännöllisellä harjoittelulla. Se vaatii aikaa ja sitoutumista, joten on tärkeää olla valmis harjoittelemaan säännöllisesti, jos haluat saavuttaa parhaat mahdolliset tulokset.

Kärsivällisyys

Tulokset eivät välttämättä näy heti, ja se vaatii kärsivällisyyttä. Jos odotat välittömiä muutoksia, saattaa olla parempi harkita muita nopeampia hoitomenetelmiä, kuten kosmeettisia toimenpiteitä.

Elämäntavat

Terveelliset elämäntavat, kuten hyvä ravitsemus, riittävä uni ja liikunta, voivat tukea kasvojoogan vaikutuksia. On hyvä huomioida, että ihon hyvinvointi ei riipu pelkästään kasvojoogasta, vaan kokonaisvaltaisesta terveellisestä elämäntavasta.

Miten kauan kasvojoogaa pitää tehdä kerrallaan?

Kasvojoogan aika riippuu harjoittelusi tavoitteista, omasta aikataulustasi ja henkilökohtaisista mieltymyksistäsi. Yleisesti ottaen kasvojoogaa tulisi harjoittaa säännöllisesti, jotta voit saavuttaa parhaat mahdolliset tulokset.

 1. Aloittelijat: Jos olet vasta aloittamassa kasvojoogaa, voit aluksi varata noin 10-15 minuuttia päivästäsi kasvojoogaharjoittelulle. Aloita perusliikkeistä ja lisää harjoittelun kestoa vähitellen, kunnes olet mukava tekemään pidempiä istuntoja.
 2. Säännöllinen harjoitus: Säännöllinen kasvojoogan harjoittelu voi olla tehokkainta. Tavoitteena voisi olla 20-30 minuuttia päivittäin tai joka toinen päivä riippuen omasta aikataulustasi.
 3. Lyhyet istunnot: Jos sinulla ei ole paljon aikaa päivittäiseen harjoitteluun, voit harkita lyhyitä kasvojoogasessioita, esimerkiksi 5-10 minuutin istuntoja aamu- ja iltarutiinisi yhteydessä.
 4. Viikoittainen harjoittelu: Jos et voi omistaa päivittäistä aikaa kasvojoogalle, voit harkita viikoittaista pidempää istuntoa, esimerkiksi 30-60 minuuttia kerran viikossa.
 5. Ohjatut istunnot: Osallistuminen ohjattuihin kasvojoogatunteihin tai seuraaminen online-videoita voi auttaa sinua pitämään kiinni harjoittelusta ja varmistamaan, että teet liikkeet oikein.

Kasvojoogan ajan kesto ei ole yhtä tärkeää kuin säännöllinen harjoittelu. Tavoitteesi ja aikataulusi määräävät, kuinka kauan istunnon tulisi kestää. Tärkeintä on olla johdonmukainen ja harjoitella säännöllisesti, jotta voit nauttia kasvojoogan tarjoamista hyödyistä ihon hyvinvoinnin ja rentoutumisen suhteen.

Kasvo jooga

Voiko kasvojoogasta olla haittaa?

Kasvojooga on yleensä turvallinen harjoitusmuoto, mutta kuten kaikki muutkin fyysiset harjoitteet, se voi aiheuttaa haittaa, jos sitä ei suoriteta asianmukaisesti tai liiallisesti. 

 • Väärin suoritettu
 • Liiallinen paine
 • Liiallinen harjoittelu
 • Vammat
 • Iho-ongelmat
 • Vasta-aiheet

Jos kasvojoogaliikkeitä tehdään väärin, ne voivat aiheuttaa lihasjännitystä tai epämukavuutta. On tärkeää oppia oikeat tekniikat ja liikkeiden suoritustavat.

Liiallinen puristaminen, venyttäminen tai hankaaminen ihoa vasten voi aiheuttaa ihon vaurioita tai ärsytystä.

Liiallinen harjoittelu voi aiheuttaa kasvolihasten ylikuormitusta, mikä voi ilmetä lihaskipuna tai epämukavuutena.

Vaikka kasvojooga ei yleensä aiheuta vakavia vammoja, äärimmäiset liikkeet tai voimakas venytys voivat teoriassa aiheuttaa lihaksen tai nivelen vaurioita.

Ihonhoitotuotteiden käyttö kasvojoogan aikana voi aiheuttaa ihoreaktioita, jos tuotteet eivät sovi omalle ihotyypillesi.

Tietyt ihosairaudet tai terveysongelmat voivat tehdä kasvojoogan epäsuositeltavaksi tai jopa haitalliseksi. Ennen kuin aloitat kasvojoogan harjoittelun, on suositeltavaa konsultoida lääkäriä, erityisesti jos sinulla on jokin vakava iho- tai terveysongelma.

Yleisesti ottaen, kun kasvojoogaa tehdään asianmukaisesti ja maltillisesti, se ei pitäisi aiheuttaa haitallisia vaikutuksia. On tärkeää kuunnella omaa kehoasi, välttää liiallista voimankäyttöä ja tuntea omat fyysiset rajoituksesi.

Jos olet epävarma tai huolissasi siitä, voiko kasvojooga olla sinulle haitallista, on suositeltavaa konsultoida asiantuntijaa, kuten ihotautilääkäriä tai fysioterapeuttia, ennen kuin aloitat harjoittelun.

He voivat antaa sinulle tarkempaa ohjausta ja varmistaa, että kasvojooga soveltuu sinulle ja tapauksellesi.

Kasvojoogan historia

Kasvojoogan historia juontaa juurensa vuosisatojen taakse ja liittyy perinteisiin itämaisiin harjoitusmuotoihin, erityisesti joogaan. Tässä on lyhyt katsaus kasvojoogan kehittymiseen ja historiaan:

Joogan alkuperäiset periaatteet

Jooga on ikivanha harjoitusmuoto, joka sai alkunsa muinaisessa Intiassa. Jooga perustuu mielen ja kehon tasapainottamiseen, ja se keskittyy henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin. Tämä perinne on vaikuttanut moniin joogan eri muotoihin, mukaan lukien kasvojooga.

Kasvojoogan alkuvaiheet

Vaikka jooga itsessään on erittäin vanhaa, kasvojooga kehittyi nykymuotoonsa suhteellisen hiljattain. Ensimmäiset maininnat kasvojoogasta löytyvät 20. vuosisadalta. Joogat ja kauneudenhoitajat alkoivat yhdistää joogaa kasvojen harjoitteluun huomaten sen myönteiset vaikutukset ihon hyvinvointiin.

Kasvojoogan leviäminen

1900-luvun lopulla kasvojooga alkoi levitä Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Ihmiset alkoivat kiinnostua luonnollisista kauneudenhoitomenetelmistä, jotka eivät vaadi kirurgisia toimenpiteitä tai voimakkaita kemikaaleja.

Kasvojoogan tekijät

Annelise Hagenin ”The Yoga Face: Eliminate Wrinkles with the Ultimate Natural Facelift” (2007) oli yksi ensimmäisistä kirjoista, joka toi kasvojoogan laajemman yleisön tietoisuuteen. Hagenin teos esitti erilaisia kasvojoogan harjoituksia ja niiden hyötyjä.

Kasvojooga nykypäivänä

Nykypäivänä kasvojooga on suosittu ja laajalti hyväksytty kauneudenhoitomenetelmä. Monet kasvojoogan kouluttajat ja ohjaajat tarjoavat kursseja ja ohjeita, ja monet kauneudenhoitolat tarjoavat kasvojoogahoitoja. Kasvojooga on myös saanut tunnustusta terveyden ja hyvinvoinnin ammattilaisten keskuudessa sen monista eduista ihon ja mielen hyvinvointiin.

Kasvojooga on yhä kasvava ala, ja sillä on innokas kannattajakunta, joka uskoo sen positiivisiin vaikutuksiin ihon ulkonäköön ja terveyteen. Vaikka historiallisesti kasvojooga on suhteellisen uusi ilmiö, sen juuret ulottuvat syvälle joogan ja itämaisen perinteen historiaan.

Kasvojooga voi olla tehokasta

Kasvojooga voi tarjota luonnollisen ja kokonaisvaltaisen tavan parantaa ihon hyvinvointia ja rentoutua samalla. Kasvojen kohotus ei välttämättä ole tarpeen, kun jaksaa treenata säännöllisesti. Ennen kuin aloitat kasvojoogan, on aina hyvä idea kuulla lääkäriltä tai ihonhoitoasiantuntijalta, erityisesti jos sinulla on erityistarpeita tai terveysongelmia. He voivat antaa sinulle lisäohjeita ja varmistaa, että kasvojooga sopii sinulle.

Kasvojooga tarjoaa luonnollisen ja kokonaisvaltaisen lähestymistavan ihonhoidolle. Se on helppo lisätä osaksi päivittäistä rutiinia, ja monet ovat huomanneet sen vaikuttavan positiivisesti ihonsa ulkonäköön ja tuntuun. Joten, jos haluat nuorentaa ihoasi ja nauttia lisäeduista rentoutumisen muodossa, kasvojooga voi olla juuri se mitä tarvitset.

Tutustu myös muuhun tarjontaamme etusivulta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *