Rasvansiirto rintoihin

Rintojen muoto ja koko voivat olla tärkeitä tekijöitä naisen itsetunnolle ja itseluottamukselle. Monet naiset harkitsevat rintojen suurentamista tai muotoilua esteettisenä toimenpiteenä, mutta perinteiset implantit voivat tuntua epämukavalta vaihtoehdolta. Rasvansiirto rintoihin tarjoaa ratkaisun, joka käyttää potilaan omaa kehon rasvaa täyttämään ja muotoilemaan rintoja. Tämä menetelmä on saanut suosiotaan luonnollisuutensa, turvallisuutensa ja pitkäaikaisten tulostensa ansiosta.

Rasvansiirto rintoihin operaato

Miten rasvansiirto rintoihin toimii?

Rasvansiirto rintoihin on kirurginen menetelmä, joka koostuu useista vaiheista. Ensimmäisessä vaiheessa potilaalta otetaan ylimääräistä rasvaa kehon alueelta, jossa sitä on runsaasti, kuten vatsasta, reisistä tai lonkista.

Rasva käsitellään ja puhdistetaan, jotta siitä saadaan korkealaatuista siirrettävää materiaalia. Sen jälkeen rasva injektoidaan varovasti rintoihin eri tasoille ja eri suuntiin, jotta saavutetaan luonnollinen ja tasapainoinen lopputulos.

Tässä vielä tarkemmin prosessista:

1. Konsultaatio: Ennen toimenpidettä tapaat plastiikkakirurgin konsultaatiossa. Tässä vaiheessa keskustellaan toiveistasi, odotuksistasi ja mahdollisista riskeistä. Lääkäri arvioi myös terveydentilaasi ja kehosi rakennetta.

2. Rasvan kerääminen: Toimenpide alkaa rasvaimulla, eli rasvan keräämisellä omista kehon alueista, joissa sitä on ylimäärin. Yleisimpiä keräysalueita ovat vatsa, reidet ja lonkat. Rasvan kerääminen suoritetaan liposuktiolla, joka on kirurginen menetelmä. Siinä ylimääräinen rasva imetään pois ohuilla putkilla.

3. Rasvan käsittely: Kerätty rasva käsitellään ja puhdistetaan poistamalla ylimääräiset nesteet, verisolut ja muut epäpuhtaudet. Tämän jälkeen rasva valmistetaan siirrettäväksi rintoihin.

4. Injektointi rintoihin: Valmisteltu rasva injektoidaan varovasti rintoihin eri tasoille ja eri suuntiin. Tämän avulla saavutetaan tasainen ja luonnollinen lopputulos. Injektoidun rasvan tarkoituksena on lisätä rintojen kokoa ja muotoa.

5. Lopullinen tarkastus ja neuvonta: Kun rasvansiirto on suoritettu, lääkäri tarkistaa tuloksen ja antaa ohjeita jälkihoitoon. Sinua neuvotaan usein käyttämään tukiliiviä tietyn ajanjakson ajan, välttämään voimakasta fyysistä rasitusta ja noudattamaan muita lääkärin antamia ohjeita.

6. Jälkihoito: Sinun on tärkeää noudattaa huolellisesti lääkärin antamia ohjeita jälkihoitoon. Tämä saattaa sisältää lääkemääräyksiä kivunlievitykseen, välttämään tiettyjä toimintoja tai aktiviteetteja, ja seuraamaan säännöllisesti toipumisen etenemistä.

Muista, että rasvansiirto rintoihin on kirurginen toimenpide, ja siihen liittyy riski komplikaatioista, kuten infektioista, verenvuodosta ja epäonnistuneesta rasvan imeytymisestä.

Siksi on erittäin tärkeää, että toimenpide suoritetaan kokeneen ja pätevän plastiikkakirurgin toimesta, ja että noudatat huolellisesti kaikkia lääkärin antamia ohjeita ennen ja jälkeen toimenpiteen.

Rasvansiirto rintoihin hinta

Rasvansiirto rintoihin voi vaihdella hintansa suhteen monien eri tekijöiden perusteella. Hintaan vaikuttavat muun muassa hoitolan sijainti, lääkärin tai kirurgin kokemus ja pätevyys, toimenpiteen laajuus ja kesto, sekä tarvittavan liposuktion määrä.

Yleisesti ottaen rasvansiirto rintoihin maksaa n. 5 000 euroa ja sitä enemmän.

Rasvansiirto rintoihin on kirurginen toimenpide, ja sen hintaan tulisi sisältyä kaikki toimenpiteeseen liittyvät kulut, kuten konsultaatiokäynnit, kirurgin palkkio, leikkaussalikulut, anestesia ja jälkihoitoon liittyvät kustannukset.

On myös suositeltavaa kysyä kustannusarviota ja selventää, mitä hinta kattaa ennen toimenpiteeseen ryhtymistä.

Lisäksi on tärkeää muistaa, että laadukkaan ja turvallisen hoidon varmistaminen on tärkeämpää kuin pelkkä hinta. Sinun tulisi aina valita pätevä ja kokenut plastiikkakirurgi ja varmistaa, että toimenpide suoritetaan asianmukaisesti ja turvallisesti.

Rasvansiirto rintoihin hyödyt

  1. Luonnollisuus: Koska rasvansiirto käyttää potilaan omaa rasvaa, tulokset ovat luonnollisempia ja saumattomampia verrattuna implantteihin.
  2. Pysyvyys: Rasvasiirre on pysyvämpi vaihtoehto kuin implantit, koska kehon oma rasva integroituu luonnollisesti rintoihin.
  3. Kaksoishyöty: Rasvansiirto tarjoaa kaksoishyödyn potilaille, jotka haluavat samanaikaisesti pienentää rasvakudosta jossain muussa kehon osassa ja lisätä rintojensa kokoa.
  4. Vähäisempi leikkaushaava: Rasvansiirtoon liittyy yleensä vähemmän leikkaushaavoja ja vähemmän invasiivisia toimenpiteitä verrattuna perinteisiin rintojen suurennusleikkauksiin.

Rasvansiirto rintoihin ja mahdolliset haitat

  • Rasvasolujen selviytyminen: Osalla siirretyistä rasvasoluista saattaa kuolla siirron aikana tai sen jälkeen, mikä voi vaikuttaa lopulliseen tulokseen.
  • Useampi toimenpide tarvitaan: Joskus useampi kuin yksi rasvansiirtohoito tarvitaan, jotta saavutetaan toivotut tulokset.
  • Rajoitukset: Rasvansiirtoon liittyy tiettyjä rajoituksia ja vaatimuksia, ja kaikki potilaat eivät ylipäänsä välttämättä sovellu tähän menetelmään.

Rasvansiirto rintoihin kokemuksia operaatiosta

”Taustani on se, että minulla oli 7 vuoden ajan silikoni-implantit rinnoissa. Ne poistettiin joitakin vuosia sitten enkä silloin poiston yhteydessä halunnut tehdä rinnoille mitään fiksausta. Sittemmin ajatus hieman täyteläisemmistä rinnoista alkoi kasvaa mielessä. Uusia implantteja en halunnut, koska olin kokenut ne kovin ahdistaviksi oikeastaan miltei koko sen ajan kun ne kehossani oli. Rasvansiirto oli siis parempi vaihtoehto.

Kirurgin konsultaatio oli nopea ja yksinkertainen, ja saimme sovittua operaatioajan heti sen jälkeen kauneusklinikan vastaanottotyöntekijän kanssa. Operaatio ei etukäteen jännittänyt, koska olin ollut jo muutamassa muussakin. Implanttien poisto tehtiin toiveestani paikallispuudutuksessa ja samoin halusin että tämäkin rasvansiirto rintoihin tehdään ilman nukutusta.

Operaatio alkoi hyvin eikä kipuja ollut. Jossain vaiheessa oikea kylkeni alkoi kuitenkin olla hellä ja tunsin hyvin epämukavaa tunnetta. Kirurgin oli pidettävä taukoja, koska en kestänyt sitä tuntemusta ja aloin liikehtiä liikaa. Hoitaja oli ihana ja yritti rauhoitella, sain myös lisää lääkitystä. Oikean kyljen alueeseen laitettiin myös lisää puudutetta, mutta se ei valitettavasti poistanut sitä epämukavaa tunnetta joka aiheutti minulle lopulta jo vähän paniikkiakin.

Kun kirurgi oli valmis, huomattiin, että kehoni vuotaa liikaa verta. Minut paketoitiin nopeasti. Sain verenhyytymistä edistävää lääkettä ja vointiani tarkkailtiin heräämössä. Koko ajan hoitava henkilökunta oli todella mukavaa ja vaikka kokemus operaatiosta tuntuikin ikävältä, olin kaikkiin tyytyväinen, heidän vikansahan se ei ollut että tuntemus oli kohdallani inhottava. Pääsin pois samana iltana.”

Rasvansiirto rintoihin kokemuksia

Rasvansiirto rintoihin kokemuksia toipumisesta

”Toipuminen oli hitaampaa ja kivuliaampaa kuin olin osannut odottaa. Rinnat eivät olleet kipeät missään vaiheessa, mutta kyljistä ja selästä, josta rasvaa otettiin siirtoa varten, olivat todella, todella kipeät yli 10 päivää putkeen. Sängyssä en voinut nukkua, vaan oli pakko nukkua kovalla sohvalla. Siitäkin nouseminen ja sille lepäämään käyminen oli tuskallista yli viikon verran. Tuntui tuhannelta puukon iskulta kummassakin kyljessä. Makuuasennossa kipuja ei ollut juurikaan.

Sitten kun kipu alkoi helpottaa, se helpotti nopeasti.”

Jäikö rasva rintoihin?

”Rasvaa siirrettiin tapauksessani 2,5 litraa. Valitettavasti lopputulos ei ole rintojen osalta kovin erikoinen, mutta samaan aikaan kyljet ja keskivartalo näyttää huomattavasti aikaisempaa paremmalta. En siis kadu operaatioon lähtemistä enkä myöskään ajattele, että se olisi epäonnistunut vaikkei rintojen muoto jäänytkään sellaiseksi kuin toivoin.”

Rasvansiirto rintoihin luonnollisempi vaihtoehto

Rasvansiirto rintoihin tarjoaa luonnollisen, kestävän ja vähemmän invasiivisen vaihtoehdon perinteisille rintojen suurennusleikkauksille. Se on hyvä vaihtoehto potilaille, jotka haluavat lisätä rintojensa kokoa ja muotoa luonnollisesti ja kestävästi. Kuten kaikissa kirurgisissa toimenpiteissä, on tärkeää keskustella pätevän ja kokeneen lääkärin kanssa saadakseen asianmukaista neuvontaa ja arvioidakseen sopivuutta tähän menetelmään.