Rintaimplanttien poisto

Rintaimplanttien poistaminen on monimutkainen päätös, joka voi liittyä terveydellisiin, esteettisiin tai psykologisiin syihin. Vaikka rintaimplanttien asentaminen on yleinen kauneuskirurginen toimenpide, on tärkeää ymmärtää myös niiden mahdollinen poistamisen tarve. Tämä artikkeli käsittelee rintaimplanttien poistamisen syitä, toimenpiteen kulkuja ja vaikutuksia potilaan elämään.

Miksi rintaimplantit poistetaan?

Rintaimplanttien poistamisen syyt voivat vaihdella yksilöllisesti. Jotkut naiset päättävät poistattaa implanttinsa terveydellisistä syistä, kuten implanttien vuotamisesta, kapselikontraktuuraan (implanttikapselin liiallinen arpeutuminen) tai allergisista reaktioista implanttimateriaaleihin.

Toiset taas saattavat tuntea tarvetta poistaa implanttinsa henkilökohtaisten mieltymysten tai elämäntilanteen muuttuessa.

Rintaimplanttien poisto

Toimenpiteen kulku

Rintaimplanttien poistaminen on kirurginen toimenpide, joka voi tapahtua eri tavoin riippuen potilaan tilanteesta. Yksinkertaisimmillaan se voi olla implanttien poisto, kun taas monimutkaisemmissa tapauksissa se voi sisältää myös rintakudoksen korjaamista tai rintojen uudelleenmuotoilua.

Lääkäri arvioi jokaisen tapauksen yksilöllisesti ja suunnittelee toimenpiteen sen mukaisesti.

Paljon rintaimplanttien poistaminen maksaa?

Rintaimplanttien poistamisen kustannukset voivat vaihdella monista tekijöistä riippuen, kuten alueesta, kirurgin kokemuksesta, sairaalan tai klinikan hinnastoista ja toimenpiteeseen liittyvistä mahdollisista lisäkuluista. Lisäksi kustannuksiin voi vaikuttaa se, tarvitaanko samalla myös rintojen kohotusta tai muita korjaavia toimenpiteitä.

Rintaimplanttien poisto hinta

Yleisesti ottaen rintaimplanttien poistaminen voi maksaa useista tuhansista euroista useisiin kymmeniin tuhansiin euroihin. On tärkeää kysyä tarkkaa kustannusarviota plastiikkakirurgilta tai klinikalta, joka suorittaa toimenpiteen. Hintaan sisältyy yleensä kirurgin palkkio, leikkaussali- ja sairaalakustannukset, anestesia, jälkihoito ja mahdolliset jälkitarkastukset.

Muista myös kysyä mahdollisista lisäkuluista, kuten implanttien poiston yhteydessä tehtävistä lisätoimenpiteistä tai lääkkeistä. Lisäksi jotkut sairausvakuutukset voivat kattaa osan kustannuksista, joten on hyvä selvittää vakuutusyhtiön käytännöt etukäteen.

Joka tapauksessa suosittelemme konsultoimaan suoraan paikallisen plastiikkakirurgin tai klinikan kanssa saadaksesi tarkempaa ja ajantasaista tietoa kustannuksista omassa sijainnissasi.

Rintaimplanttien poisto hinta eri klinikoilla 2023:

KlinikkaPaikallispuudutusNukutus
Helsinki Clinic1 750 euroa2 500 euroa
Plastiikkakirurgia DietzAlkaen 2 500 euroaEi ilmoitettu
Sairaala KL2 300 euroaEi ilmoitettu
Estetiikka MansurowAlkaen 1 500 euroa3 000 euroa

Voidaanko rintaimplanttien poisto tehdä paikallispuudutuksessa?

Rintaimplanttien poisto voidaan suorittaa eri tavoilla, ja se riippuu useista tekijöistä, kuten implanttien tyypistä, niiden sijoittamisesta ja potilaan terveydentilasta. Yleensä rintaimplanttien poisto suoritetaan yleisanestesiassa, jotta potilas ei tunne kipua ja toimenpide voidaan tehdä tehokkaasti.

Paikallispuudutuksessa tehtävä rintaimplanttien poisto on sekin nykyään suht yleinen käytäntö, joka onnistuu useimmissa tapauksissa. Implanttien poistamiseen liittyy usein myös kapselien poisto, mikä voi vaatia tarkempaa ja kattavampaa kivunlievitystä.

On tärkeää keskustella asiasta plastiikkakirurgin kanssa ja selvittää, mikä on paras vaihtoehto yksilöllisten olosuhteidesi perusteella. Lääkäri pystyy antamaan tarkempaa tietoa toimenpiteen suunnitellusta kulusta, kivunlievityksestä ja toipumisesta liittyen juuri sinun tilanteeseesi.

Fyysiset ja psyykkiset vaikutukset

Rintaimplanttien poistaminen voi vaikuttaa sekä fyysiseen että psyykkiseen hyvinvointiin. Fyysisellä tasolla toipumisaika vaihtelee potilaasta riippuen, mutta monille toimenpide on kivuton ja palautumisaika on verrattain nopea.

Psyykkisellä tasolla potilailla voi olla erilaisia tunteita liittyen kehon muutoksiin, ja tämä voi vaatia tukea esimerkiksi psykologilta tai vertaistuesta.

Jälkihoito ja seuranta

Rintaimplanttien poistamisen jälkeen potilaat tarvitsevat asianmukaista jälkihoitoa. Lääkärit seuraavat potilaan tilaa tarkasti ja varmistavat, että toipuminen etenee suunnitellusti.

Tarvittaessa voidaan suorittaa lisätoimenpiteitä, kuten rinnan uudelleenmuotoilua tai kohotusta, mikäli potilas niin haluaa.

Henkilökohtainen päätös

Rintaimplanttien poistaminen on henkilökohtainen päätös, joka vaikuttaa potilaan elämään monin tavoin. On tärkeää saada asianmukaista tietoa ja tukea päätöksenteon ja toipumisen eri vaiheissa. Lopulta tavoitteena on potilaan terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen, jotta hän voi elää onnellista ja tasapainoista elämää valitsemallaan tavalla.

Rintaimplanttien poiston jälkeen voidaan muotoilua ja kohennusta tehdä esimerkiksi rasvansiirrolla. Lue lisää aiheesta artikkelissamme Rasvansiirto rintoihin.

Rintaimplanttien poistaminen

Rintaimplanttien poisto kokemuksia

”Olen viimeisen viiden vuoden aikana muuttunut aika lailla. Suurin muutos on varmastikin ollut se, että musta on tullut äiti. Jo raskausaikana aloin kyseenalaistaa rintaimplanttieni tarkoituksen: oliko niille enää varsinaista tarvetta? Oliko ollut ylipäänsä koskaan? Miksi lautana oleminen oli niin kamalaa, ja kuinka lauta nyt lopulta pienine B-kuppeineni edes olin?

En oikeastaan kadu rintaimplanttien ottamista, niin hassulta kuin se saattaa tuntua tässä vaiheessa – olenhan silareistani juuri eroon hankkiutumassa. Kumipalleroilla oli kuitenkin aikanaan oma tarkoituksensa ja ne palvelivat minua hyvin. Olin kärsinyt lattarintaisuudesta jo hyvin nuoresta iästä saakka, sillä ajatuksen siemen pienistä rinnoista jotenkin huonompina tisseinä kylvettiin mieleeni jo lapsuudessa. Tätä tulen käsittelemään tulevissa postauksissani tarkemmin.

Useiden vuosien ajan minulle oli selvää, että jonakin päivänä ostaisin itselleni tissit, tai kuten asiasta ystäville puhuin, hakisin ”tytöt kotiin”. Näin myös tein heti kun se oli taloudellisesti mahdollista. Millaista elämä oli rintaimplanttien asentamisen jälkeen? Kerron myös tästä myöhemmissä postauksissa.

Raskauden aikana aloin suhtautua kroppaani hyvin toisella tavalla, ja varsinkin imetyksen aikana ahdistus implanteista kasvoi. Imettäminen kyllä onnistui ongelmitta ja jatkoinkin sitä kunnes lapseni oli hieman yli vuoden ikäinen. Mitä kauemmin imetin, sitä vahvemmin alkoi tuntua siltä, että nämä kovat, kumiset pallot ihoni alla pitää saada pois. The sooner the better.

Mielessäni vilisi jatkuvasti ahdistavia ajatuksia:

”Voivatko rintaimplantit aiheuttaa syöpää tai  voiko niistä aiheutua muita komplikaatioita? Entä, jos ihoni alle ei olekaan asennettu juuri niitä implantteja, jotka luvattiin? Entä, jos leikkauksesta mukaan saamani implanttipassit ovatkin väärennettyjä? Mitä jos lapseni jää orvoksi, koska olen joskus muutamia vuosia aiemmin ollut pinnallinen ja arvottanut itseni naisena ainoastaan rintojen kautta?”

Rintaimplanttien poistaminen ei kuitenkaan ollut aivan niin yksinkertaista. Asiaan vaikutti myös noin kolme kuukautta synnytyksen jälkeen alkanut käsittämättömän voimakas kuolemanpelko. Se sai ajatuksen poistoleikkauksesta (ja etenkin nukutuksesta) tuntumaan vielä implanttejakin ahdistavammalta.

”Entä jos en herääkään leikkauksesta?”

Lapseni jäisi tässäkin tapauksessa orvoksi vain koska olen ollut pinnallinen aiemmassa elämässäni.

Muistan etsineeni jo tuolloin tietoa siitä, voidaanko silikoni-implantit poistaa paikallispuudutuksessa. Silloin en löytänyt selkeää vastausta etsimääni. Ja sitä paitsi, äitiyslomalainen, joka aikoo seuraavaksi lähteä opiskelemaan, ei välttämättä voi laittaa useita tuhansia euroja leikkaukseen – ei, vaikka saisikin silikonit osamaksulla.

Viimeinen naula rintaimplanttien arkkuun

Vuoden 2019 alkupuolella koin työssäni yrittäjänä ensimmäisen varsinaisen takaiskun. Menetin siinä ikävän suuren summan rahaa, ja vielä todella yllättäen. Kun tieto katastrofista varmistui, menetin sekä ruokahalun että yöunet.

Yön pimeinä tunteina vääntelehdin sängyssä tuskastellen yllättävää rahanmenetystä, joka tulisi vaikuttamaan merkittävästi myös vuoden 2019 ajalle suunniteltuihin uusiin projekteihin. Katsellessani nukkuvaa lastani muistin kuitenkin nopeasti sen mikä elämässä oikeasti on tärkeintä. Se, että minä ja lapseni olemme terveitä.

Kuinka ollakaan hetki tämän ajatuksen jälkeen silmiini osui Hesarin uutinen, joka koski juuri sitä implanttimerkkiä ja -mallia, joka ihoni alla oli asennettuna:

”Yle: Plastiikkakirurgit varoittavat tietyn rintaimplantin syöpäriskistä”.

SYÖPÄ! Siinä se kauan pelätty sana nyt komeili. Kauhunsekaisin tuntein luin artikkelin yhä uudestaan ja uudestaan. Ymmärsin kyllä nopeasti, ettei syöpäriski koske jokaista Allerganin Natrelle-mallista implanttia, mutta ahdistukseni ei tästä juurikaan hälvennyt.

Tämä oli tosiaankin se viimeinen niitti näiden rinnassani möllöttävien kumitissien osalta. Aloin yön myöhäisinä tunteina etsimään netistä klinikoita Suomessa ja niin hyvin kuin ateisti voi mielessään rukoilla, minä rukoilin.

”Pliis, Hesus, anna löytyä paikka, jossa implantit voidaan poistaa paikallispuudutuksella!”

Sopiva klinikka rintaimplanttien poistoon löytyi nopeasti

Nettiä ei tarvinnut selata kauaa kun vastaan jo tuli klinikka, jossa rintaimplanttien poisto onnistuisi paikallispuudutuksessa. Samasssa kaikki taivaat aukenivat ja jumalallinen enkelikuoro laskeutui ympärilleni: HALLELUJAH, se ON mahdollista! Helsinki Clinic hoitaisi asian ilman nukutusta.

Lähetin klinikan sivustojen kautta välittömästi viestin. Olin seuraavana päivänä kuitenkin malttamaton odottamaan vastausta, sillä päätös poistosta oli nyt tehty. Rintaimplantit lähtisivät ja vauhdilla, ottaisin heti seuraavan vapaan ajan!

Soitin siis täpinöissäni klinikalle, ja hyvin nopeasti asia oli jo menossa eteenpäin. Parin viikon päästä minun tulisi mennä konsultaatioon, ja leikkausaikakin voitaisiin varata nyt jo ennakkoon. Sain päivämäärän leikkaukselle. Miten vapauttava tunne! Sitä on oikeastaan mahdotonta edes kuvailla.

Mistä rahat rinta-implanttien poistoon?

Okei, en todellakaan ole mikään kroisos, vaan perus yrittäjä maltillisilla tuloilla. Kun tein pikaisen, mutta silti varsin pitkään harkitsemani päätöksen silareiden poistosta, kävi mielessä parikin eri rahoitusvaihtoehtoa. Yksi keino olisi kulutusluotot, mutta minulla oli jo tässä vaiheessa autolainaa Nordeasta, ja luottokortti OP:lta. En ehkä haluaisi kuitenkaan ottaa enää uutta lainaa muualta. Klinikalla oli myös netissä tarjolla rahoitusvaihtoehto, mutta päädyin lopulta ottamaan rahat leikkaukseen säästötililtä, joka oli ensimmäistä asuntoa varten.

Tämä kirpaisi hieman, mutta toisaalta, en edelleenkään usko, että paljon parempaan olisin säästöjäni tuossa tässä tilanteessa käyttää. Oma mielenrauha ja terveys ovat paljon tärkeämpiä, kuin oma asunto. Ja asuntosäästämisen voisin aloittaa taas välittömästi tämän keissin jälkeen. Tyhjästä, mutta levollisena.

Rintaimplanttien poisto: kokemuksia on vaikea löytää

Olen tällä viikolla yrittänyt etsiä tietoa rintaimplanttien poistosta. Minua kiinnostavat kaikenlaiset kokemukset siihen liittyen, niin hyvät kuin huonotkin. Haluaisin lukea leikkauksen liittyvistä fyysisistä haasteista ja paranemisprosessista, toki. Silti tarpeellisempaa minun olisi kuulla miten naiset ovat kokeneet elämän leikkauksen jälkeen. Onko implantteja tullut ikävä, vai onko sitä vasta jälkikäteen tajunnut miten moneen asiaan ne ovat vaikuttaneet, ja nimenomaan negatiivisesti?

Etukäteen uskon, että elämä ilman implantteja on huomattavasti parempaa kuin niiden kanssa. Odotan tulevaa innolla, eikä lattarintaisuus tunnu lainkaan ahdistavalta. En myöskään osaa pelätä sitä miltä rinnat poiston jälkeen näyttävät, sillä niiden ulkonäkö on tällä hetkellä minulle aivan toissijainen asia. Terveys ja luonnollisuus ovat priolistalla nyt korkeimpana.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *